Pasak projekto autoriaus mero patarėjo Dariaus Indriūno, sostinėje grėsmingai augant bedarbių skaičiui, būtini greiti ir realūs įdarbinimo sprendimai: „Savivaldybei nepakanka deklaruoti, kad jai svarbūs Vilniaus gyventojai, svarbu vykdyti miestiečiams aktualius veiksmus. Šiuo projektu tai ir įgyvendiname“, – savivaldybės pranešime cituojamas D. Indriūnas. Pasak jo, agentūros misija – novatoriškais sprendimais spręsti bedarbystės problemą Vilniuje.

„Tai – naujos socialinės darbo vietos darbo netekusiems miestiečiams“, – komentavo Vilniaus miesto meras Vilius Navickas.

Didesniąją dalį vilniečių įdarbinimui reikiamų lėšų tikimasi gauti iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų, Socialinės apsaugos ministerijos ir verslo. Likusią dalį – iš Vilniaus miesto savivaldybės biudžeto.

Agentūros direktoriaus pareigas laikinai eis Tarybos sprendimu paskirtas Chorstas Klausas, iki šiol 3 metus vadovavęs Naujosios viešosios vadybos institutui.

Laukiama, kad Vilniečių užimtumo skatinimo agentūra pradės veiklą ir pirmuosius vilniečius įdarbins po kelių mėnesių. Panašūs projektai veikia Taline, Stokholme ir daugelyje kitų Europos miestų.

Vilniaus skolos sudaro apie 800 mln. Lt. Kai kurie verslininkai skundžiasi, kad savivaldybė neapmoka už darbus darytus dar 2007 m.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją