Valstybei suteiktas skolinimosi užsienio valiuta reitingas sumažėjo nuo CC iki C. Kitas galimas pabloginimas – RD reitingas, kuris jau rodo pasiruošimą neišvengiamam bankrotui, tačiau procedūros dar nėra pradedamos.

Toliau rikiuojasi pats žemiausias reitingų agentūros suteikiamas reitingas D, kuris jau reiškia formalų valstybės bankrotą.

Nors šalis susitarė dėl 18 mlrd. JAV dol. užsienio skolos restruktūrizavimo, 20 proc. jos nurašant, o likusią dalį įsipareigojant grąžinti per ateinančius metus, „Fitch“ vertinimu, tai yra žingsnis siekiant išvengti bankroto dabar ir atneš nuostolių kreditoriams, skelbiama bendrovės tinklalapyje.

DELFI skelbė, kad betarpiško skolos sumažinimo suma – apie 3,6 mlrd. JAV dolerių.

JAV investicijų milžinė „Franklin Templeton“ ir trys kitos stambios finansų bendrovės, valdančios beveik pusę iš 19 mlrd. Ukrainos skolų, dėl kurių vyko šios derybos, anksčiau argumentavo, kad šalies būklė yra pakankamai gera ir kad Kijevas galėtų grąžinti visą pasiskolintą sumą.

Per penkis mėnesius trukusias skausmingas derybas Tarptautinis valiutos fondas (TVF) ir Jungtinės Valstijos smarkiai spaudė obligacijų valdytojus sutikti su trumpalaikiais nuostoliais, kurie buvo laikomi neišvengiama kaina, kad provakarietiški Ukrainos lyderiai vėl netaptų priklausomi nuo Rusijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (150)