Jei Vakarų partnerės jį išgirs, tai Rusijai faktiškai bus įvestas ketvirtas ekonominių sankcijų paketas, numatantis įšaldyti tarptautinius Rusijos Centrinio banko rezervus.

Analogiškos priemonės šiuo metu taikomos Iranui. Nuspėti Rusijos reakciją nesunku – Maskva Europai užsuks dujas, rašo gazeta.ru.

A. Jaceniukas ketvirtadienį paragino Ukrainos partneres Vakaruose įšaldyti visas Rusijos lėšas užsienyje. Jis įsitikinęs, kad šiuo metu Rusijai taikomos sankcijos ya neefektyvios.
„Deja, įvestos sankcijos nedavė rezultatų dėl padėties eskalavimo Ukrainoje“, - sakė jis.

Arsenijus Jaceniukas
„Tokiomis aplinkybėmis vienu iš tikėtinų Rusijos agresijos sulaikymo elementų turėtų tapti klausimas dėl visų Rusijos lėšų įšaldymo ir visų Rusijos finansinių operacijų sustabdymo Europos Sąjungos šalyse, Jungtinėse Valstijose bei Didžiojo septyneto valstybėse“, - pareiškė Ukrainos ministras pirmininkas.

DELFI primena, kad ketvirtadienį JAV prezidentas Barackas Obama prabilo, kad Rusijos gali laukti naujas sankcijų etapas. Prancūzija taip pat prakalbo apie naujas sankcijas.

Vakarai jau taiko sąskaitų įšaldymą kai kuriems su Kremliumi susijusiems asmenims ir įmonėms. Rusija rugpjūčio 7 d. įvedė draudimą importuoti sankcijas jai taikančių šalių gaminamus žemės ūkio ir maisto produktus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (368)