Kai kur cigarečių pakeliai su rusiškomis ar baltarusiškomis banderolėmis sudarė pusę visų rastų. Iš visų tyrimo metu rastų pakelių 29,3 proc. buvo su rusiškomis arba baltarusiškomis banderolėmis.

Šių metų antrąjį ketvirtį tokių surasta vos 1,5 proc. mažiau negu praėjusių metų paskutinį ketvirtį.

„Nelegalių cigarečių rinka nei plečiasi, nei mažėja. Žmonės rūko iš esmės tiek pat kiek ir anksčiau. Todėl apie kokias nors pergales prieš nelegalią prekybą kalbėti dar tikrai anksti”, – sakė tabako kompanijos „JTI Lietuva” korporatyvinių reikalų vadovas Ramūnas Mačius.

Nors Klaipėda, esantis palyginti netoli nuo Kaliningrado, tikrai galėtų tapti nelegalių rūkalų centru, taip iš tiesų nėra. Klaipėdoje iš visų rastų cigarečių pakelių tik penktadalį sudarė įvežti iš Rusijos ar Baltarusijos. Kone pasienyje su Baltarusija esančio Visagino gyventojai iš esmės taip pat turėtų rinktis nelietuviškas cigaretes. Tačiau energetikų mieste, kaip ir Klaipėdoje, kontrabandiniai rūkalai sudaro tik 20 proc.

Mat Visagino gyventojų vidutinis atlyginimas yra didesnis nei šalies vidurkis. Ketvirtadalis pakelių su nelietuviškomis banderolėmis buvo rasta Šiauliuose ir Kaune.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)