„Suopis“ prašė leisti prekiauti alkoholiu ne nuo 8 ryto, kaip iki šiol, bet nuo 7 val. Telefonu pakalbinti bendrovės atstovai motyvavo tuo, kad sumažėjo pelnas, todėl tikslinga alkoholiu prekiauti ilgiau. Į klausimą, ar nekeistas noras - alkoholį pardavinėti nuo 7 val., verslininkai atsakė, kad geriančių yra nuo 8 val., tai bus ir nuo 7 val., mat baras yra beveik turgaus teritorijoje.

Šiaulių miesto taryba ko ne vienbalsiai tokiam verslininkų pageidavimui nepritarė ir paliko galioti leidimą alkoholiu prekiauti nuo 8.00 iki 22.00 val.

„Suopis“, sužinojęs apie tarybos sprendimą, supyko. Sako, jog įvykdė reikalavimą įrengti video stebėjimą, kad būtų garantuotas saugumas šalia baro, tačiau politikai vis tiek neleido ilginti prekyba alkoholiu laiko. Anot verslininkų, jie eis aiškintis su teisininkais.

Savivaldybės atstovai sako, kad kameras baro savininkai įrengė, bet policija aptariamuoju laikotarpiu užtikrinti tvarkos vis tiek kviesta net 8 kartus. Esą tai ir galėjo nulemti politikų apsisprendimą neleisti turgaus aikštėje esančiame bare pirkti alkoholio nuo 7 valandos ryto.

„Suopiui“ prekyba alkoholiu apribota po pernai įvykusios tragedijos.

„Suopis“ gėrimais prekiavo per naktį, čia rinkdavosi įtartinos kompanijos. Per vieną susitumdymą buvo užmuštas jaunas medikas. Po šios tragedijos mieste kilo skandalas, kad vadinami barai, kur alkoholis liejasi per naktį, yra ne kas kita, kaip potencialiai pavojingos vietos ir naktinė prekyba alkoholiu buvo uždrausta. Kiek palūkuriavę „Suopio“ savininkai vėl nutarė „plėstis“ - paprašė leidimo ilginti prekybos alkoholiu laiką.

Šaltinis
Šiaulių apskrities televizija
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją