Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) sulaikė Šiaulių savivaldybės Infrastruktūros skyriaus vedėjo pavaduotoją Andrių Androsovą.

STT pareigūnai taip pat atliko kratas savivaldybėje ir A. Androsovo namuose, pranešė tarnyba. STT oficialiai nepranešė pareigūno pavardės.

Įtariama, kad A. Androsovas, siekdamas asmeninės naudos, piktnaudžiavo tarnyba ir „Šiaulių plentui“ sudarė išskirtines sąlygas laimėti Šiaulių savivaldybės organizuojamus viešuosius pirkimus.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, už tai A. Androsovas iš įmonės gavo daugiau nei 250 MGL (9,5 tūkst. eurų) turtinės ir kitokios asmeninės naudos sau ir savo artimiesiems.

Apie pradėtą ikiteisminį tyrimą STT pranešė rugpjūčio viduryje - dabar įtariama, kad buvo neskaidrūs ne tik Šiaulių regiono, bet ir miesto kelių remonto ir priežiūros viešieji pirkimai.

Daugiau nei 9,5 tūkst. eurų kyšio iš „Šiaulių plento“ vadovų už išskirtinių sąlygų sudarymą laimėti viešuosius pirkimus, kurių vertė viršija 1,5 mln. eurų, paėmimu įtariamas Lietuvos automobilių kelių direkcijos skyriaus vedėjas Artūras Aušra. Jo suėmimo terminas rugpjūčio 30 dieną buvo sutrumpintas nuo 2 mėnesių iki 20 dienų.

Kiti įtariamieji - „Šiaulių plento“ generalinis direktorius Juozas Aleksa, įmonės komercijos direktorius Darius Strioga, kurie taip pat buvo sulaikyti dviem mėnesiams, į laisvę jau išleisti. Į laisvę išleistas ir bendrovės „Transalda“ vadovas Viktoras Vachteris, apie kurio suėmimą ir dalyvavimą šioje byloje anksčiau nepranešta.

STT pareigūnų atliekamą ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)