Pirmoji savo skrydžių į Tunisą, Kretą bei Maljorką atsisakė "Ecco Holiday".

Skrydžius į Graikiją nuo praėjusios savaitės laikinai nutraukė ir turizmo agentūra "Svebas".

Iš viso šiemet sutartis dėl užsakomųjų maršrutų su "Lietuvos avialinijomis" (LAL) buvo pasirašiusios keturios turizmo agentūros – "Novaturas" (4 kryptys), "Aviaturas ir partneriai" (3), "Ecco Holiday" (3) bei "Svebas" (2).

"Taigi pagal pasirašytas sutartis kas savaitę iš Vilniaus oro uosto pakilti turėjo po 11 lėktuvų, t.y. 1.155 turistų, panorusių atostogauti populiariausiuose vasaros kurortuose. Maršrutų atsisakius "Ecco Holiday" bei "Svebui", kas savaitę skraidys po 7 lėktuvus: trys – į Turkiją, du – į Ispaniją bei po vieną į Kretą ir Bulgariją",– tvirtino Benas Laurinaitis, LAL Užsakomųjų skrydžių skyriaus viršininkas.

Jonas Ignatonis, Lietuvos turizmo asociacijos prezidentas, mano, jog kiti užsakomieji skrydžiai turėtų likti. "Natūralu, jog ne visos bendrovės išlaikė konkurenciją, nes vasaros pradžioje pasiūla viršijo paklausą",– kalbėjo p. Ignatonis.

Remiantis apklausa, populiariausiais kelionių autobusu maršrutais yra Kroatija ir Italija, tuo tarpu lėktuvais dažniausiai keliaujama į Turkiją, po jos – į Kretos salą, Ispaniją bei Bulgariją.