Nuostolingai įmonė dirba ir birželį.

"Greičiausiai apie 80 tūkst. litų nuostolių turėsime dėl Danijos kronos kurso kilimo, nes danams kas mėnesį atiduodame dalį vandenvalos įrenginių statybai paimtos paskolos, dar prisidės apie 0,1 mln. litų nuostolis iš ūkinės veiklos", dienraščiui "Verslo žinios" prognozavo "Semos" generalinis direktorius Gediminas Sargūnas.

Įmonei taip ir nepavyks įgyvendinti biudžeto plano, kuriame pirmąjį pusmetį numatyta 1,2 mln. litų nuostolių, o metus tikimasi pabaigti su 300 tūkst. litų grynuoju pelnu.

Viena iš svarbiausių nerentabilaus darbo priežasčių, "Semos" vadovo nuomone, - spirito paklausos sumažėjimas. Mažiau spirito nuperka bendrovės "Lietuviškas midus", farmacijos įmonės.

Kitą savaitę "Sema" spirito gamybą sustabdys. "Sandėlyje dabar yra per 100 tūkst. dekalitrų spirito atsargų, todėl kol nepajudės pardavimai, jo kol kas negaminsime", sakė G. Sargūnas.

Bendrovės akcijos kotiruojamos Nacionalinės vertybinių popierių biržos Einamajame sąraše. Ketvirtadienį vienos 5 litų nominalios vertės akcijos vidutinė kaina buvo 0,78 lito.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją