„Lietuvoje kapitalo investicijų poreikis yra, bet silpnoji vieta yra pinigų išmanumas“, - pristatydamas naują kapitalo rizikos fondą kalbėjo I. Laursas.

Fondo pirmininkas pasakojo, kad per metus planuojama investuoti į maždaug 10 startuolių, tačiau šie turi būti ypač stiprūs ir potencialūs. Pasitelkdami „GetJar“ įkūrėjo ir patarėjų komandos patirtimi bei jų skirtais pinigais jaunos kompanijos bandys įsilieti į pasaulinio verslo vandenyną.

„Startuolių ekosistema Lietuvoje veržiasi į priekį. Kol kas ji labai jauna ir trapi, bet matome, kad ji veržli“, - kalbėjo jis.

„Nextury ventures“ patarėjų tinklą sudarys Antanas Danys, Vladas Lašas, Kęstutis Lisauskas, Nerijus Pačėsa, Arūnas Pemkus, Kristina Vaivadaitė, Tadas Vizgirda, Rolandas Barysas.

I. Laursas jau yra investavęs savo lėšų į lietuviškus startuolius „Cheap Data“, kurie bandys pasiūlyti keliaujantiems pigesnį būdą naudotis internetu telefone, bei dalinuosi.lt – daiktų skolinimosi ir nuomos internetinis portalas. Šie projektai pirmieji prisiglaus po „Nextury ventures“ sparnu.

I. Laursas prisipažino, kad kol kas visos lėšos fonde yra tik jo asmeninės, tačiau ateityje planuojama investuotojų skaičių fonde plėsti. Konkrečių sumų Silicio slėnyje įsitvirtinęs verslininkas įvardyti nenorėjo, tačiau prasitarė: „Galime sau leisti prabangą. Ir, žinoma, kalbame ne apie tūkstančius, o milijonus dolerių“.

Rizikos kapitalo fondas investuos ne tik į patyrusias ir pilnai susiformavusias komandas, bet ir geras idėjas. Taip bus bandoma diversifikuoti fondo riziką. Vis dėlto I. Laursas pripažino, kad išgirsti unikalią idėją startuoliui sudėtinga.

„Labai nustebsiu, jei ateis nepatyręs žmogus ir pasakys kažką visiškai naujo. Kaip investuotojai, mes sekame, kokios idėjos cirkuliuoja bendruomenėse, ir dažnai idėjos yra diskutuojamos ilgą laiką, kol randamas vienas sėkmingas sprendimas“, - kalbėjo I. Laursas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (108)