Socialiniame tinkle „Facebook“ plinta peticija „dėl Seimo leidimo atleisti dėl nėštumo“. Šį antradienį Seime buvo svarstomos atitinkamos Darbo kodekso pataisos. Galutinio sprendimo dar nėra.

„Siūlymai, kurie buvo svarstomi šią savaitę, neblogina situacijos, kuri buvo pateikta komiteto redakcijos. Darbdavys neįgyja jokių papildomų svertų atleisti nėščias moteris“, - laidoje „Žvilgsnis“ kalbėjo G. Steponavičius.

Seimo narys, Darbo partijos atstovas Mečislovas Zasčiurinskas taip pat laikosi pozicijos, kad nėščiųjų ir mažus vaikus auginančių moterų sąlygos neturi būti bloginamos.

Darbo partija pripažįsta, jog darbo santykiuose gali būti daromos kažkokios korektūros. Pavyzdžiui, imi žmogų bandomajam laikotarpiui trims mėnesiams, o gal reikia šešiems. Aiškiai savo poziciją išdėstėme, kad neturi būti pažeidžiamas darbuotojų, kaip silpnesnės pusės, saugumas.

Visų straipsnių, susijusių su motinyste, sąlygos neturi būti bloginamos. Šiuo metu Seime vyksta svarstymo stadija, sprendimas nepriimtas“, - teigė M. Zasčiurinskas.

Laida „Žvilgsnis“ transliuojama darbo dienomis 11.08 val.

Griežtai draudžiama ŽINIŲ RADIJO paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti ŽINIŲ RADIJĄ kaip šaltinį.