Tokį pasiūlymą Alkoholio kontrolės įstatymo pataisoms įregistravo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai atstovaujanti Seimo narė Rasa Kubilienė.

„Atsižvelgiant į tai, kad alkoholinius gėrimus ir jų tarą imituojantys žaislai, maisto produktai, įskaitant nealkoholinius gėrimus, ar kitos prekės, skirti vaikams ir paaugliams, pvz., vaikiškomis aplikacijomis apipavidalintas vaikiškas šampanas ar vaikiškas punšas, ugdo jaunimo įprotį vartoti alkoholį, skatina šio žalingo įpročio paplitimą visuomenėje ir yra susijęs su suaugusiųjų tolerancija jaunimo alkoholio vartojimui, siūlau uždrausti gaminti ir (ar) parduoti žaislus, maisto produktus ir kitas prekes, skirtus vaikams ir paaugliams, kurių dizainas imituoja alkoholinius gėrimus ir (ar) jų tarą“, – sako projekto autorė R. Kubilienė.

Šiuo metu įstatyme įmonėms įtvirtintas draudimas alkoholinius gėrimus duoti kaip premiją, kaip prekės priedą arba dovanoti; visuomenės informavimo priemonėse išspausdintų ar kitokiais būdais išplatintų kuponų savininkams taikyti fiksuotas nuolaidas alkoholiniams gėrimams arba laikyti šiuos kuponus kitokiomis dalinio arba pilno mokėjimo priemonėmis.

Taip pat uždrausta organizuoti alkoholinių gėrimų pavyzdžių platinimą nemokamai, išskyrus degustacijas parodose ir mugėse; organizuoti žaidimus, akcijas, konkursus ar loterijas, kurie skatintų įsigyti ir (ar) vartoti alkoholinius gėrimus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (571)