Tačiau parlamentarai nesutiko, kad tam geriausias lėšų šaltinis būtų valstybės valdomų įmonių dividendai, kaip pasiūlė konservatorius Andrius Kubilius.

Seimas jau pačioje paskutinio kitų metų biudžeto svarstymo pradžioje susiginčijo, iš kur paimti lėšas užlopyti biudžeto skylę, kuri atsiras, nes nebus gauta pajamų dėl lengvatos šildymui pratęsimo.

Pristačius „valstiečių“ lyderio Ramūno Karbauskio siūlymą, kuriam yra pritarusi Vyriausybė, dėl lėšų paėmimo iš Kelių priežiūros ir plėtros fondo, finansų ministras Vilius Šapoka teigė, kad kitais metais planuojama 20 mln. eurų neplanuotų pajamų į šį fondą, todėl, pasak ministro, jis nenukentės.

„Tvarkietis“ Remigijus Žemaitaitis piktinosi, kad Lietuvoje esant ypač blogos būklės keliams, norima jų remontui ir priežiūrai skirti dar mažiau lėšų.

„Keliai mūsų pačios prasčiausios būklės Europoje“, – tikino jis.

Todėl po trijų balsavimų Seimas nepritarė, kad atsiversianti 32 mln. eurų dydžio biudžeto skylė dėl PVM lengvatos šildymui, būtų lopoma Kelių priežiūros ir plėtros fondo lėšomis.

Iš pradžių už R. Karbauskio siūlymą balsavo 55 Seimo nariai, prieš – 36, o susilaikė 18 parlamentarų.

Kadangi buvo vieno balso persvara, buvo balsuojama iš naujo.

Bet kitas balsavimas baigėsi vieno balso persvara – už – 58, prieš – 45, o susilaikė 12.

Trečias balsavimas buvo lemiamas – R. Karbauskio siūlymą palaikė 56 Seimo nariai, prieš balsavo 49, susilaikė 10 parlamentarų.

Konservatorius A. Kubilius pasiūlė šias negautas pajamas kompensuoti iš valstybinių įmonių dividendų surinktais dividendais. Bet ir šiam pasiūlymui nepritarta – už balsavo 54 Seimo nariai, prieš – 53, o susilaikė 5 parlamentarai.

Norint, kad A.Kubiliaus siūlymui būtų pritarta, reikėjo, kad už jo idėją negautas pajams į biudžetą dėl PVM lengvatos galiojimo kompensuoti iš valstybės įmonių dividendų, balsuotų ne mažiau kaip 71 Seimo narys.

Automobilių kelių direkcijos duomenimis, dėl PVM lengvatos centriniam šildymui Kelių priežiūros ir plėtros programos biudžetas kitąmet mažėtų nuo 460,6 mln. eurų iki 428,6 mln. eurų.

Seimas antradienį pratęsė PVM lengvatos centriniam šildymui galiojimą iki 2017-ųjų birželio pradžios.

Viešai nepritarimą PVM lengvatos pratęsimui antradienį išsakė ir Seime prieš ją balsavo premjeras Saulius Skvernelis.

Prieš PVM lengvatą taip pat balsavo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas „valstietis“ Stasys Jakeliūnas bei jo pavaduotojas liberalas Kęstutis Glaveckas.