Seimas ketvirtadienį nepriėmė svarstyti atitinkamų Gyventojų pajamų mokesčio įstatymo pataisų, kurias parengė Seimo Biudžeto ir finansų komiteto vicepirmininkas liberalsąjūdietis Kęstutis Glaveckas. Už jų svarstymą balsavo 21, prieš - 8. o susilaikė 57 parlamentarai.

Siūlyta gyventojams leisti pusę GPM mokėti tai savivaldybei, kur jie registruoti, o kitą pusę - kurioje dirba.

Pataisas pristatęs Eligijus Masiulis teigė, kad pagal naują tvarką būtų skaičiuojamas 5-7 proc. gyventojų mokamas GPM.

Ekonomikos komiteto narys konservatorius Jurgis Razma suabejojo, kaip tokią tvarką pritaikyti tuomet, jeigu, pavyzdžiui, asmuo dirba penkiose savivaldybėse.

Dabar GPM patenka į tos savivaldybės biudžetą, kurios teritorijoje žmogus registruotas ir turi nuolatinę gyvenamąją vietą.

2014 metų pabaigoje, svarstant 2015 metų valstybės biudžetą, buvo diskutuojama apie augančios Vilniaus skolos problemą. Miesto valdžia sakė, kad dabartinis pajamų perskirstymas jam labiausiai nepalankus - daug žmonių dirba Vilniuje, naudojasi jo infrastruktūra, o GPM moka tai savivaldybėje, kurioje gyvena.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)