Nulinis tarifas transporto įmonėms įstatymo, kuris buvo keičiamas atsižvelgiant į Saulėtekio komisijos pasiūlymus gerinti mokestines verslo sąlygas, pataisomis buvo panaikintas nuo sausio 1 dienos. Klaidą pastebėjo Valstybinės mokesčių inspekcijos darbuotojai, skaitydami įstatymą "Valstybės žiniose, rašo dienraštis "Lietuvos rytas".

Naujoji galiojančio įstatymo redakcija nustato, kad, pavyzdžiui bendrovė "Lietuvos jūrų laivininkystė", laivais gabenanti krovinius ir neužsukanti į Lietuvą, turi mokėti 18 proc. PVM ir jis įmonei nebūtų grąžintas. Tai galioja visoms transporto įmonėms, teikiančioms paslaugas užsienyje.

Finansų ministerijos netiesioginių mokesčių skyriaus viršininkė Inga Šimonytė, įstatymo autorė, pripažino, kad ši pataisa buvo kažkoks nesusipratimas ir lengvata panaikinta netyčia. Finansų ministerija suskubo taisyti klaidą - jau parengta Pridėtinės vertės mokesčio įstatymo 25 straipsnio pataisa, kuri bus teikiama Seimui tvirtinti.

Mokesčių inspekcija klaidą nusprendė taisyti raštu, kuriame ir bus išaiškinta, kad užsienyje teikiamos transporto paslaugos gali būti priskiriamos tarptautiniams gabenimams ir nulinis tarifas išliks.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją