Maždaug 10 proc. Vilniaus banko akcijų valdantys užsienio investicijų fondai susivienijo į opoziciją Švedijos finansų gigantui, kuris, jų manymu, nori pusvelčiui įsigyti pelningai dirbantį banką, rašo dienraštis "Lietuvos rytas|".

Prieš savaitę SEB, dabar valdantis 40,8 proc. Vilniaus banko akcijų, pareiškė apie savo ketinimus supirkti likusias Vilniaus banko, Latvijos "Unibanka" ir Estijos "Uhisbank" akcijų. UŽ vieną Vilniaus banko akciją SEB pasiūlė 40 litų - 40 proc. daugiau nei banko akcija kainavo Vilniaus biržoje rugpjūčio 25 dieną.

SEB ir Vilniaus banko atstovai aiškino, jog siūloma kaina yra geriausia, kokia tik įmanoma tokiomis sąlygomis. "SE B B altic Holding" prezidentas Matsas Kjaeras teigė, kad Lietuvos ekonomikos padėtis ir perspektyvos yra gan prastos, todėl SEB tiesiog daro gerą darbą, mokėdamas gerokai daugiau, nei akcija kainuoja rinkoje.

"Manau, kad tokie neatsakingi SEB pareiškimai nedaro garbės šiam bankui, o Lietuvos įvaizdžiui tai smarkiai kenkia", teigė finansų analitikė Margarita Starkevičiūtė. Pirmąjį šių metų pusmetį LietuvosBVP išaugo 2 proc., eksporto augimas siekė net 26,1 proc., o TVF prognozuoja, kad kitąmet BVP išaugs 4 proc.

Užsienio fonų atstovų nuomone, už Vilniaus banko akciją SEB turėtų mokėti 60 litų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją