Į Mogiliovo laisvojoje ekonominėje zonoje iškilusią gamyklą SBA investavo 14 mln. eurų (48,44 mln. Lt).

„Fabriko statybos sparčiai artėja prie pabaigos. Šiuo metu jau baigiama konstruktyvinė gamyklos pastato dalis – montuojami langai, vartai. Iki gruodžio baigsime inžinierines projekto dalis, baigsime įrangos montavimo ir derinimo darbus ir pradėsime gamybą. Džiaugiamės, kad su Mogiliovo srities administracija vyksta partneriškas bendradarbiavimas. Jaučiam geranoriškas pastangas padėti visais klausimais, kad įmonė sėkmingai ir laiku pradėtų veiklą“, – sako koncerno SBA strateginės plėtros viceprezidentas Egidijus Valentinavičius.

Apie 300 darbuotojų turėsianti „Mebelain“ gamykla dirbs 3 pamainomis. Šiuo metu įmonėje jau dirba 50 žmonių, kurių dalis stažuojasi SBA valdomose baldų gamyklose Lietuvoje. Gamykloje Baltarusijoje bus gaminami korpusiniai baldai iš natūralaus lukšto: miegamojo ir svetainės baldai, taip pat ir įvairūs stalai, lentynos. Planuojama, kad nuolatinę gamybą „Mebelain“ pradės 2013 m. pradžioje.

Koncerno SBA baldų grupę sudaro 7 baldų gamyklos. Planuojama, kad 2012 m. grupės apyvarta, sieks 750 mln. litų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)