Penktadienį keliaujančių į Palangą automobilių eilė sudarė spūstį nuo pat Klaipėdos, o miesto centre tapo taip tiršta, jog J. Basanavičiaus gatve buvo net sunku praeiti.

Ant medinių Palangos namų įprasta matyti užrašą „Kambarių nuoma“. Šį savaitgalį nieko nebestebina ir kone prie kiekvieno tokio pasiūlymo atsiradusi papildoma lentelė „Vietų nėra“.

Naktinis miesto gyvenimas šį savaitgalį taip pat gyvesnis nei birželį - 5 valandą ryto J. Basanavičiaus gatvė vis dar buvo pilnutėlė – žmonės sėdėjo baruose, žiūrėjo krepšinį, o kiti būriais traukė nuo paplūdimio namų link.

Užrašas Palangoje "Vietų nėra"
Centrinėje miesto gatvėje įsikūrusios vienos kavinės ir viešbučio savininkė Alina patikino – rezervuoti visi kambariai, laisvų vietų savaitgaliui nėra. O ir kavinėje pilna lankytojų. Darbuotojai vos spėja lakstyti, o šeimininkė nedvejodama pati stojo už baro ir pilstė alų.

„Tikimės, kad šis savaitgalis bus išties pelningas. Žinoma, tai nekompensuos nenusisekusio birželio, bet vis šis tas“ – besisukdama už baro pasakojo moteris.

Baro savininkė pridūrė, kad net ir šį savaitgalį kavines, kur galima prisėsti ir ko nors užkąsti ar išgerti, poilsiautojai renkasi pagal kainas: „Jaunimas eina ten, kur pigiau. O dosniausi yra užsieniečiai. Gaila, kad jų šiemet kur kas mažiau“.

Moliniais dirbiniais, lietuviška atributika ir kitais suvenyrais prekiaujanti Eglė seka akimis J. Basanavičiaus gatve žygiuojančią minią ir stebisi: „Tokio vaizdo šią vasarą dar nemačiau. Žinoma, tai atsiliepia ir prekybai. Trečdaliu pelnas tikrai padidėjo. O savaitgaliui įpusėjus galbūt bus dar geriau“.

Pardavėja dar kartą patvirtina pirmosios pašnekovės nuomonę – patys geriausi pirkėjai - užsieniečiai. Jie neskaičiuoja kiekvieno lito, stveria suvenyrus saujomis.

„Šiemet pas mus apsilankė daug rusų, nemažai anglų, italų ir ispanų. Kai kurie lietuviai ir 5 litų nenusiteikę mokėti už mielą smulkmenėlę, o atvykėliai leidžia sau neskaičiuodami paišlaidauti“, - teigia Eglė.

Šeštadienyje pajūryje žadama daug renginių, todėl tikimąsi sulaukti dar daugiau atvažiuojančių poilsiautojų. 

Į policiją pristatė 14 asmenų

Tačiau viešosios tvarkos sergėtojams praėjusi naktis buvo ypač sudėtinga. Policijai teko raminti siautėjančius girtus jaunuolius. Palangos miesto policijos komisariato Operatyvaus valdymo grupės specialistas Vytautas Reinikis patikino su dar didesne baime laukiantis sekančios nakties.

„Poilsiautojų Palangoje ypač daug, o paplūdimyje vykstančiuose vakarėliuose jaunimas kaip reikiant atsipalaiduoja“, – sakė jis.

Naktį iš penktadienio į šeštadienį Palangos patruliai į miesto komisariatą pristatė 14 asmenų. Kiek dar teko raminti ir bausti, policija kol kas negali pasakyti.

Šiltąjį savaitgalį pareigūnai gauna daug nusiskundimų ir iš Palangos paplūdimio. Į policiją skambina pasipiktinusios moterys, kad moterų paplūdimyje piktybiškai lankosi vyrai, kurių jos pačios nesugeba išvaryti. Taip pat pareigūnai spėja, kad šį savaitgalį padaugės nelegaliai nakvojančių paplūdimiuose.

Užrašas Palangoje "Vietų nėra"
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (235)