Vasaromis Nidoje verslu užsiimantis vilnietis Paulius pasakojo, kad grynųjų pinigų jam nebepavyko gauti šeštadienio vakarą. „Visi bankomatai buvo tušti. Mačiau daugybę žmonių, kurie stoviniavo prie bankomatų ir piktinosi, kad negalėjo išsiimti pinigų. Iš pradžių dar buvo galima gauti 20 Lt vertės banknotų, tačiau į vakarą jau ir jų nebebuvo likę“, - pasakojo verslininkas.

Pasak pašnekovo, poilsiautojai šeštadienio vakarą buvo pasiryžę laukti Lietuvos krepšinio rinktinės pasirodymo naktį ir jį stebėti, tačiau jų nuotaikas apkartino pinigų neišduodantys bankomatai.

„Šiaip Nidoje problemų su atsiskaitymais kortelėmis nėra. Beveik visos maitinimo įstaigos korteles priima, tačiau su verslo liudijimais dirbantys ir butus nuomojantys asmenys tikrai negali priimti pinigų kortele“, - pasakojo Paulius.

Vasaras Nidoje praleidžiantis vyras taip pat pastebėjo, kad šiame miestelyje naudojantis banko kortelėmis kartais kyla problemų dėl prasto ryšio pasienyje. „Tas pats ir su mobiliaisiais būna“, - pridėjo pašnekovas.

Pasak pašnekovo, sekmadienį bankomatai buvo papildyti ir pinigų jam išsiimti jau pavyko.

Bankomatai papildyti pirmadienį

Bankomatų priežiūra besirūpinančios įmonės „First Data Lietuva“ Verslo plėtros departamento direktorius Algimantas Draugelis patvirtino, kad grynųjų pinigų trūkumas savaitgalį Nidoje buvo. „Visi bankomatai liko be pinigų šeštadienio vakarą“, - teigė pašnekovas.

Pasak jo, pinigais bankomatai Neringos miestelyje vėl papildyti - pirmadienį.

„Iš pradžių gyventojai ištuštino didžiųjų bankų bankomatus. Vėliau tušti liko ir kiti bankomatai“, - teigė jis.

Įmonės atstovas patikino, kad gyventojų srautai kurortuose yra planuojami ir pagal tai bankomatai yra pildomi grynais pinigais. Tačiau prieš ilgąjį savaitgalį Nidoje bankomatai buvo papildyti maksimaliai ir daugiau į juos įdėti pinigų buvo neįmanoma.

A. Draugelis teigė, kad šią vasarą su pinigų stygiaus kurortų bankomatuose susidurta pirmą kartą.

„Swedbank“: pinigų bankomatuose nestigo

Tuo metu „Swedbank“ atstovai tikino, kad ilgąjį savaitgalį grynųjų pinigų stygiaus bankomatuose nebuvo. „Mūsų duomenimis, „Swedbank“ bankomatas per ilgąjį savaitgalį kurį laiką neveikė dėl TEO ryšio sutrikimų, o pinigų bankomate buvo pakankamai. Tiesiog klientai negalėjo jų išsigryninti dėl telekomunikacijų bendrovės problemų“, - teigė kredito įstaigos atstovas spaudai Saulius Abraškevičius.

Pasak jo, grynų pinigų kiekio poreikis bankomatuose nustatomas atsižvelgiant į kelis kriterijus: svarbiausias iš jų yra vidutinė per nustatytą laiką išgryninama suma. „Kitaip sakant, kiekviename iš bankomatų išgryninamos pinigų sumos skiriasi, todėl papildymas atliekamas remiantis šia statistika. Esant didesniam klientų srautui nustatytas pinigų kiekis gali būti išgryninamas greičiau, tačiau tai įvyksta gana retai“, - aiškino komercinio banko atstovas.

SEB banko atstovas spaudai Arvydas Žilinskas teigė, kad bankomatas Nidoje buvo maksimaliai papildytas dar ketvirtadienį. „Prognozuodami didesnį nei įprastai poilsiautojų, kurie naudosis bankomatu, srautą, iš anksto užsakėme dar vieną bankomato papildymą sekmadienį ryte, kas ir buvo padaryta“, - teigė kredito įstaigos atstovas spaudai.

A. Žilinskas taip pat priminė, kad grynuosius pinigus banko klientai (iki 200 Lt) gali išsiimti prekybos centro „Maxima“ kasoje, jei yra įsigyjama prekių daugiau nei už 10 Lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)