Bendrajam vartotojų kainų pokyčiui didžiausią įtaką turėjo pabrangę maisto produktai ir nealkoholiniai gėrimai, transporto prekės ir paslaugos, būsto, vandens, elektros, dujų ir kito kuro grupės prekės ir paslaugos ir atpigę drabužiai ir avalynė.

Vartojimo prekių kainos per mėnesį padidėjo 0,5 proc., paslaugų kainos beveik nepasikeitė.

Didžiausią įtaką maisto produktų ir nealkoholinių gėrimų mėnesiniam kainų pokyčiui turėjo 5,7 proc. pabrangę vaisiai ir daržovės, 1 proc. – pienas ir jo produktai, sūris, kiaušiniai, 0,7 proc. – duona ir grūdų produktai, 2,5 proc. – kava, arbatžolės, kakava, 1,6 proc. – daržovės ir bulvės, 2,2 proc. – sviestas, aliejus ir riebalai.

Transporto prekių ir paslaugų kainų pokyčiui didžiausią įtaką turėjo 2,9 proc. pabrangę degalai, (benzinas pabrango 2 proc., dyzeliniai degalai – 4,4 proc., suskystintos automobilinės dujos – 5,3 proc.), 6,2 proc.– keleivinio geležinkelių transporto paslaugos, 0,7 proc.– lengvieji automobiliai ir 5,2 proc. atpigusios keleivinio oro transporto paslaugos.

Būsto, vandens, elektros, dujų ir kito kuro grupės prekių ir paslaugų kainų pokyčiui daugiausia įtakos turėjo 14,9 proc. pabrangęs kietasis kuras, 5,1proc. – suskystintos dujos maistui gaminti ir 6,2 proc. atpigusios gamtinės dujos.

Drabužių ir avalynės grupės kainų pokyčiui įtaką darė dėl sezoninių nuolaidų 6,7 proc. sumažėjusios drabužių ir 5,2 proc. – avalynės kainos.

2011 metų sausį metinė (2011 metų sausį palyginus su tuo pačiu laikotarpiu 2010 metais) infliacija sudarė 2,9 procento. Metinį kainų pokytį lėmė pabrangę maisto produktai ir nealkoholiniai gėrimai, būsto, vandens, elektros, dujų ir kito kuro grupės prekės ir paslaugos, transporto prekės ir paslaugos ir atpigę drabužiai ir avalynė, ryšių prekės ir paslaugos, būsto apstatymo, namų apyvokos įrangos ir kasdienės būsto priežiūros prekės ir paslaugos.

Vartojimo prekės per metus pabrango 3,9 proc., o paslaugos atpigo 0,2 proc.