Vienoje iš darbą siūlančių interneto svetainių ieškomas augančios kompanijos Klaipėdos padalinio vadovas. Skelbimas niekuo neišsiskirtų iš kitų, jei ne viena sąlyga. "Pripažįstame ne tik formaliuoju, bet ir savišvietos ar iš veiklos patirties įgytą kvalifikaciją", - rašoma jame.

Šio skelbimo autorius verslininkas Ernestas Alionis teigė, kad idėja kilo ne spontaniškai, o nemažai laiko skyrus darbuotojų analizei. Be to, verslininkas pats turėjo gyvą pavyzdį.

"Kartą dalyvavau seminare, kurio organizatoriai nurodė pavyzdinę parduotuvę, veikiančią Vilniuje. Jie nežinojo, kad tai mūsų parduotuvė, o aš buvau labai nustebintas. Joje dirbo vidurinę mokyklą baigęs vaikinukas, kurį tėvas dirbti atvedė todėl, kad vasarą nesišlaistytų gatvėje. Patikėkit, tas darbuotojas galėjo padaryti bet ką, ko reikalaujama iš padalinio vadovo. Be to, jis buvo pranašesnis už daugelį aukštuosius vadybos mokslus baigusių žmonių. Taigi, dar ne visi protingi žmonės emigravo", - patirtimi dalijosi E. Alionis.

Žinomas uostamiesčio verslininkas Kazys Paulikas, valdantis įmonių grupę "Nesė group", teigė, kad aklai jokio diplomo neturinčiam žmogui šanso nesuteiktų. Pasak jo, kandidatas turėtų būti baigęs mokslus, arba bent jau turėtų vadybinio darbo praktikos.

Pats K. Paulikas prisipažino, kad aukštojo mokslo diplomo neturi, tačiau „labai daug domėjosi vadovavimu”.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)