Jų gaminiai – žinomi sporto profesionalams, pirmasis įmonės „Armplast“ gaminys buvo teisėjų katamaranai, naudoti per Graikijoje 2004 m. vykusias Olimpines žaidynes. Šios įmonės gaminiais sportininkai rungtyniavo ir per kitas varžybas, tiesa, nebūtinai su bendrovės prekės ženklu.

„Mūsų įmonė veikia nuo 2003 metų, - pasakojo „Armplast“ vadovas Česlavas Sokolovičius. - Nuo 1972 m. Šalčininkuose buvo įkurta įmonė, kuri gamino katerius. Nuo to laiko susiformavo tradicijos, specialistai. Nors pastaroji bendrovė bankrutavo, bet mes toliau gaminame panašius gaminius. Iš šios įmonės dabar esame įdarbinę 5 žmones: 2 specialistus ir 3 darbininkus.“

Bendrovė laivus, valtis, katamaranus ir kitas vandens transporto priemones tiek pažymi savo pavadinimu „Emili“, tiek užsakovams iš Norvegijos, Jungtinės Karalystės uždeda jų prekės ženklus.

Įdomu tai, kad „Armplast” produktų prekės ženklas kilo iš kaimo, kuriame įsikūrusi įmonė, pavadinimo: Emiliškės. Su pavadinimu „Emili” gaminama 13 gaminių.

„Esame Emiliškių kaime, todėl taip pavadinome savo produktų gamą. Mūsų gaminiai jau žinome daugiau nei 10 metų, bet turime naujų produktų, plečiamės, augame“, - pasakoja įmonės vadovas.

Pasak jo, labai svarbu, kad įmonei pavyko dalyvauti tarptautinėje parodoje Geteborgo mieste Švedijoje penktus metus iš eilės: partneriai ir pirkėjai mato, kad įmonė nuolat pateikia naujų gaminių.

„Visi mato, kad įmonė parodoje dalyvauja penktus metus iš eilės, vis pasiūlo naujų produktų, tai turi įtakos mūsų įvaizdžiui ir norui su mumis dirbti. Mes matome, kad darbų turime daugiau: turime vis daugiau užsakymų“, - kalbėjo Č. Sokolovičius.

Įmonė šiuo metu yra įdarbinusi apie 20 žmonių, tačiau ekonominei situacijai gerėjant, vasarį sukūrė dar 3 darbo vietas. Tiesa, specialistus jiems tenka apmokyti savarankiškai, nes universitetai ir kolegijos jiems reikalingų plastiko formuotojų ir surinkėjų neruošia.

Verslas prasidėjo nuo olimpiados Graikijoje

Paklaustas, kaip nusprendė imtis savo verslo, Č. Sokolovičius sako, kad tai lėmė jo patirtis anksčiau Šalčininkuose veikusioje įmonėje.

„Mūsų verslas prasidėjo nuo to, kad pagaminome katamaranus olimpinėms žaidynėms Graikijoje, – prisimena Č. Sokolovičius. - Lietuvos irklavimo federacijos bei Trakų sporto ir sveikatingumo centro atstovai atvyko pas mus ir paprašė, kad mes sukurtume teisėjų katamaraną pagal nuotrauką iš kalendoriaus.“

Pasak jo, tuomet veikusi įmonė tokį prašymą įvertino skeptiškai.

„Sako, pagaminkite mums tokį, - juokiasi pašnekovas. - Pirma mano reakcija buvo: nesąmonė. Bet nelabai daug turėjome darbų, mums sumokėjo už projekto sukūrimą, tai pagaminome tuos katamaranus. Baigėsi varžybos, katamaranai visiems labai patiko ir jais pradėjo domėtis kiti, taip pat ir Olimpinių žaidynių Graikijoje organizatoriai.“

Bet įmonės ekonominė situacija vis blogėjo, Rusija tapo nemoki, tad ir šios šalies verslininkų valdyta įmonė galiausiai bankrutavo.

„Senosios įmonės įrangą įsigijo mūsų naujai įsteigta bendrovė, o katamaranai buvo mūsų pirmieji gaminiai, vėliau juos modifikavome ir dabar gaminamas visiškai naujas modelis“, - prisimena pašnekovas.

Dabar, pasak įmonės vadovo, įmonės gaminių asortimentas išsiplėtė, o dauguma gaminių parduodama ne Lietuvoje.

„Bendrovė turi agentų Estijoje, Norvegijoje, Švedijoje, Danijoje, Vokietijoje, Nyderlanduose, Škotijoje, Jungtinėje Karalystėje, Slovėnijoje – Kroatijoje, Austrijoje. Mūsų atstovai yra ten, kur yra paklausa. Pirmiausia tai – Skandinavija. Pirkėjai iš Lietuvos perka tiesiai iš gamyklos“, - dėstė Č. Sokolovičius.

Per metus pagamina po daugiau nei 100 gaminių, tačiau kiekiai priklauso nuo užsakymų ir gaminių sudėtingumo: kartais jų pagaminama ir po 500 vienetų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (121)