„Mes turime imtis priemonių, kurios nebūtų diskutuotinos, tai prekybos vietų mažinimas, nes jų turime per daug - apie 19 tūkstančių. Licencijų branginimo ir jų galbūt įsigijimo kitokiu būdu pertvarkymas. Prekybos laiko trumpinimo ir įsigijimo amžiaus didinimas.

Protingų atstumų nustatymas. Atskirų alkoholinių gėrimų, kurių kitaip kaip surogatais nebūtų galima pavadinti, išėmimas iš apyvartos ar akcizų didinimas“, - interviu LRT radijui sakė S. Skvernelis.

Anot jo, šios priemonės turėtų būti įgyvendinamos 2017 metais, o vėliau bus sprendžiama, ar reikia griežtesnių alkoholio prieinamumo mažinimo priemonių.

„Turime šalyje problemą su per dideliu alkoholio vartojimu. Tai lemia sveikatos ir socialines problemas visuomenėje, todėl tos priemonės bus įgyvendinamos, bet gali būti įgyvendinamos tik priemonės, kurios yra racionalios, pagrįstos, duodančios efektą ir gali būti radikalios bei kardinalios, duodančios efektą iškart“, - tvirtino premjeras.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (117)