„Žiūrint į statistiką pastarųjų metų, tai tų profesijų, apie kurias kalbame, daugiausiai žmonių atvažiuoja iš Ukrainos. Aš manau, kad mes matome tą patį procesą kaimyninėje Lenkijoje. Ten situacija dar liberalesnė. Mūsų žiniomis, ten yra keliasdešimt tūkstančių ukrainiečių, kurie sėkmingai integruojasi į darbo rinką, kuria pridėtinę vertę ir leidžia vystytis verslui“, - ketvirtadienį interviu Žinių radijui sakė S. Skvernelis.

Anot jo, Vyriausybė, palengvindama užsienio specialistų įdarbinimą, sukūrė pakankamus saugiklius, kad nenukentėtų vietos žmonių atlyginimų augimas.

„Šis sąrašas profesijų buvo sudarytas glaudžiai bendradarbiaujant su mūsų verslu, investuotojais, tyrimus atliekančiomis organizacijomis ir mes matome situaciją, kad poreikis kai kurių specialybių yra didžiulis. Įstatyme yra sudėti saugikliai, kad būtų mokamas atitinkamas atlyginimas - ne mažesnis kaip pusantro vidutinio darbo užmokesčio“, - kalbėjo S. Skvernelis.

Jo teigimu, kai kuriuose Lietuvos rajonuose vietos darbuotojai kartais reikalauja kur kas didesnių atlyginimų nei gali pasiūlyti darbdaviai.

„Matome paradoksalią situaciją, kai yra pakankamai laisvų darbo vietų, bet atskirų specialybių žmonės galvoja arba mano, kad jiems turėtų būti mokamas neadekvatus atlyginimas ir tiek verslininkas, tiek investuotojas tokio atlyginimo negali mokėti“, - teigė premjeras.

Vyriausybė trečiadienį leido lengviau įdarbinti kai kurių sričių užsienio specialistus ir patvirtino 27 profesijų sąrašą. Tarp jų yra programuotojai, informacinių technologijų specialistai, įvairių sričių inžinieriai, technikai. Nauja tvarka galios atvykėliams iš ne Europos Sąjungos šalių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (187)