DELFI primena, kad 2017 metų balandžio 27 dieną tiesioginėje „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ S. Skvernelis tvirtino, jog Jūros šventės metu vakarais mieste vyksta masinės muštynės ir šeimoms su vaikais nesaugu lankytis šiame renginyje.

„Tą pačią Jūros šventę paminėjo, viskas tvarkoj, alus yra... Jūs pažiūrėkite, kokia ta šventė yra, kas vakarais ten darosi. Tai praktiškai ten su vaikais, šeimomis nebeišeisi. Nes yra muštynės masinės, policijos akcijos ir panašiai.

Nuo ko tai priklauso? Taip, galima sakyti, tai nebūtinai gali ir prisigerti to renginio metu, iš anksto ateiti. Taip, galbūt kažkas tai iš anksto išgėręs, bet tas prieinamumas toks laisvas jis skatina ir toliau vartoti, čia nenukreipta į normalius, kaip sakoma tuos žmones, tikrai, negalvojame. Bet mes turime spręsti problemą“, – kalbėjo premjeras.

Taip S. Skvernelis komentavo pasiūlymą riboti alkoholinių gėrimų prekybą masinių renginių metu.

DELFI jau rašė, kad dėl tokio valdančiųjų žingsnio gali nukentėti ir didžiausiu vasaros renginiu vadinama Jūros šventė, kurią remti atsisakytų didieji alaus gamintojai.

Jūros šventę organizuojančios viešosios įstaigos „Klaipėdos šventės“ direktorius Romandas Žiubrys po to teigė nustebęs dėl tokios tokios premjero pozicijos.

„Jūros šventę organizuojame ketverius metus, tačiau apie masines muštynes girdžiu pirmą kartą. Kiekvienais metais po šventės su Klaipėdos apskrities policijos komisariato vadovais surengiame spaudos konferenciją, tačiau nė sykio nebuvo užsiminta, kad šventės metu buvo muštasi, kad šeimoms su vaikais gatvėse yra nesaugu.

Gal premjeras operuoja tokia informacija, kuri mums nėra žinoma? Tačiau oficiali statistika rodo, kad nusikalstamų veikų mažėja ir šventė kasmet tampa vis saugesnė“, – sakė R. Žiubrys.

Kvietimą gavo

Ketvirtadienį S. Skvernelio apie jo planus dėl liepos 28–30 dienomis organizuojamos Jūros šventės paklausė liberalas Gintaras Vaičekauskas.

„Užduoti klausimą įpareigojo rinkėjai, – sakė jis. – Ar ketinate atvažiuoti į didžiausią Lietuvos pramoginį renginį Jūros šventę, kurioje nėra saugu? Jeigu ne, ar komandiruotumėte vidaus reikalų ir sveikatos ministrus į šį renginį, kad įvertintų padėtį?“

Į tai premjeras atsakė, kad kvietimą yra gavęs.

„Aš jau gavau be tarpininkų kvietimą, mėgstu tiesiogiai bendrauti. Tai tokį kvietimą turiu. Koks bus mano sprendimas, tai aš pagalvosiu, laiko dar yra“, – atsakė premjeras.

„Bet jeigu nebus galima alumi prekiauti, tai ko ten važiuoti“, – pridūrė S. Skvernelis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (255)