„Nesprendžia politikai, kokį atlyginimą skirti. Nuo efektyvumo pasiekimo numatyta kintamoji dalis, kuri gali būti išmokėta darbuotojams.

Jeigu kalbame apie jūsų paminėtą įmonę, kur nuosavo kapitalo pasiekta grąža buvo beveik 18 proc., kai apskritai šalyje kalbame apie 2-3 proc., tai, aš manau, kad tie žmonės, kurie į valstybės biudžetą generuoja po 40 mln. eurų ir panašiai, tai turbūt turi atitinkamai ir uždirbti“, - trečiadienį žurnalistams sakė S. Skvernelis.

Premjeras mano, kad galimybė užimti gerai apmokamas pareigas atvira visiems. Vyriausybės vadovas atkreipė dėmesį į kitą problemą - daugumos valstybinių įmonių nepelningą veiklą.

„Nereikia pavydėti. Kas nori tokį atlyginimą gauti, yra galimybė dalyvauti konkurse, aš tikiuosi, kad kuo toliau, tuo jie bus skaidresni, nepriklausys, kaip minėjau, nuo politikų valios, ir visiems bus lygios galimybės demonstruoti rezultatus. Paradoksas kitas: turime vos ne tris ketvirtadalius valstybės įmonių, kurios dirba ir neduoda jokio pelno valstybei“, - sakė premjeras S. Skvernelis.

Kaip ELTA jau skelbė, birželio 23 d. Seimo opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūno pavaduotojas Jurgis Razma kreipėsi į Ministrą Pirmininką S. Skvernelį dėl „Epso-G “ darbuotojų atlyginimų pagrįstumo.

Anot J. Razmos, viešai prieinamoje informacijoje skelbiama, kad šios Vyriausybės kontroliuojamos įmonės vidutinis atlyginimas viršija 9 tūkst. eurų, tačiau neaišku, kokius rezultatus 23 darbuotojų „Epso-G“ kolektyvas pasiekė praėjusiais metais, kad gautų tokias esą milžiniškas premijas.

UAB „Epso-G“ yra Energetikos ministerijos valdoma patronuojanti įmonė, kuriai priklauso 96,6 proc. „Amber Grid“, 97,5 proc. „Litgrid“ ir 67 proc. „Baltpool“ akcijų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (200)