Į Lietuvą S. Rachinšteinas atgabentas lėktuvo reisu iš Frankfurto, kuris Vilniuje nusileido 13.18 val. S. Rachinšteiną Vilniaus oro uoste pasitiko gausus būrys žiniasklaidos, žmona ir sūnus. Lydimas pareigūnų jis išvežtas į Lukiškių tardymo izoliatorių-kalėjimą, kur praleis 2 metus ir 6 mėnesius. Tai pirmas asmuo, kurį pagal Lietuvos Respublikos prašymą išdavė Vietnamo Respublika.

Pasak generalinio prokuroro Evaldo Pašilio, itin sudėtinga S. Rachinšteino byla, joje priimtas precedentinis Lietuvos Aukščiausiojo Teismo sprendimas ir visas paieškos, ekstradicijos procesas yra reikšminga Lietuvos teisingumo pergalė.

„Buvo apginti valstybės finansiniai interesai, tarptautinės institucijos parodė aukščiausią pasitikėjimą Lietuvos Respublikos paieškos, kaltinimo bei teismų sistema, kalti asmenys neteko pagrobto turto, o nusikaltimo organizatorius pagrįstai yra siunčiamas atlikti realios laisvės atėmimo bausmės už prieš valstybę padarytus finansinius nusikaltimus“, – pranešime cituojamas E. Pašilis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (75)