Graikijos naujoji kairiųjų pažiūrų vyriausybė sukėlė prieštaringų vertinimų Europos Sąjungoje (ES), pasirinkusi kiek švelnesnę poziciją Rusijos ir Ukrainos konflikto atžvilgiu, tačiau vėliau pritarė kitoms Bendrijos šalims išplėsti esamas sankcijas Rusijai.

Per bendrą spaudos konferenciją su Graikijos užsienio reikalų ministru Nikos Kotzias S. Lavrovas sakė: „Mes vertiname Graikijos vyriausybės požiūrį, kuri supranta visišką bandymų kalbėti su Rusija šia kalba neproduktyvumą“.

S. Lavrovas taip pat pridūrė, kad Maskva apsvarstytų finansinės pagalbos prašymą, jei Atėnai jį pateiktų. Graikijos pareigūnas anksčiau sakė, kad Rusija siūlė Atėnams savo paramą.

28-ias šalis vienijanti Bendrija atidėjo sankcijų Rusijos valdžios ir separatistų atstovams įgyvendinimą, suteikdama šansą diplomatijai, Rusijos, Ukrainos, Vokietijos ir Prancūzijos lyderiams trečiadienį bandant pasiekti taiką Ukrainos rytuose.

N. Kotzias teigė, kad Atėnai sakė ES narėms, jog blokas neturėtų vertinti savo ryšių su Rusija per Ukrainos prizmę. Graikijos ministras tvirtino, kad Rusija turi atlikti savo vaidmenį ieškant sprendimo Rytų Ukrainos konflikte, ir išreiškė viltį, kad per susitikimą Minske bus pasiekta pažanga.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (83)