Ministro Pirmininko teikimu Ryšių reguliavimo tarnybos vadovą skiria šalies Prezidentas. Savarankiškos telekomunikacijų rinkos reguliavimo institucijos steigimas, kokia bus Ryšių reguliavimo tarnyba, numatytas Telekomunikacijų įstatyme bei Europos Sąjungos dokumentuose.

Iki šiol kai kurias nacionalinio telekomunikacijų reguliavimo funkcijas atliko Susisiekimo ministerijos Ryšių departamentas ir šios ministerijos pavedimu iki praėjusių metų pavasario veikusi ir po to reorganizuota valstybės įmonė "Valstybinė radijo dažnių tarnyba". Ryšių reguliavimo tarnybą buvo numatyta įkurti iki praėjusių metų spalio 1 dienos, tačiau rinkimų į Seimą išvakarėse senoji Vyriausybė nesiryžo savo kandidato siūlyti Prezidentui.

Informuotų šaltinių teigimu, iš keliolikos kandidatų sąrašo, sudaryto Susisiekimo ministerijos, Vyriausybės rūmuose jau parinktas vienas, tačiau dėl jo R.Paksas nori pasitarti su Vyriausybę suformavusios Seimo valdančiosios koalicijos partneriais. Ryšių reguliavimo tarnyba turės nustatyti telekomunikacijų paslaugų kainų ir tarifų aukščiausią ribą Telekomunikacijų įstatyme numatytais atvejais.

Jos pareiga - užtikrinti, kad telekomunikacijų operatoriai nebūtų diskriminuojami ir turėtų lygias galimybes sudaryti sutartis dėl telekomunikacijų tinklo sujungimo, kad nebūtų diskriminuojami vartotojai - turėtų vienodas galimybes naudotis bendraisiais telekomunikacijų tinklais bei telekomunikacijų paslaugomis.

Tarnyba turės užtikrinti, kad bendrųjų telekomunikacijų tinklų operatoriai ir telekomunikacijų paslaugų teikėjai vykdytų įsipareigojimus, nustatytus krašto apsaugos, nacionalinio saugumo bei viešosios tvarkos palaikymo interesais, taip pat ypatingų situacijų metu.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją