Kaip jau buvo pranešama, Seimas palengvino sąlygas trečiųjų šalių piliečiams gauti leidimą gyventi ir dirbti Lietuvoje. Už Įstatymo dėl teisinės užsieniečių padėties pataisas balsavo 72 parlamentarai, 4 pataisoms nepritarė, 24 susilaikė, informuoja ru.DELFI.lt.

Numatyta, kad norintys Lietuvoje gyventi užsieniečiai turi mokėti savo darbuotojams ne mažiau nei du vidutinius mėnesio atlyginimus. Tiesa, ši taisyklė netaikoma šalyje jau dirbantiems užsienio verslininkams. Iš įstatymo pašalino prieš dvejus metus įtrauktą pataisą dėl privalomo trijų darbuotojų priėmimo į darbą.

„Iš įstatymo pašalintas reikalavimas dėl privalomųjų darbuotojų, atkurtas teisingumas tų verslininkų imigrantų, kurie pradėjo Lietuvoje verslą dar neįvedus reikalavimo dėl darbuotojų, atžvilgiu. Įstatymas labai griežtai užkerta kelią kurti fiktyvias įmones, įveda gana didelius nuskaičiavimus nuo naujų verslo imigrantų į biudžetą. T. y. paiso visų interesų, taip pat rūpinai Lietuvos saugumu. Tai geras, kompromisinis variantas, kuriame atsižvelgiama į visų šalių interesus“, – DELFI pakomentavo įstatymo pataisas rusas verslininkas Andrejus Sokolovas.

Maskviečiui A. Sokolovui nuo 2011 m. priklauso vaikų žaidimų centras Ukmergėje. Čia jis atvyko su šeima ir iš esmės yra patenkintas gyvenimo Lietuvos provincijos mieste. Tiesa, sugriežtinti reikalavimai užsieniečiams, norintiems vystyti verslą Lietuvoje, skatino jį galvoti apie naują emigraciją.

„Lietuva geriausia. Taip kuriama stipri valstybė, taip buvo sukurtos JAV. Buvo sunku, bet niekas ir nežadėjo lengvo pasivaikščiojimo. Visa tai pavyko tik dėl išsivysčiusių Lietuvos demokratinių institucijų, Lietuvos piliečių tolerantiškumo ir jų noro sukurti stiprią ekonomiką. Gera ekonomika – šalies saugumo garantija“, – įsitikinęs A. Sokolovas.

Įstatymas įsigalios nuo 2017 sausio 1 d., dabar jis pateiktas pasirašyti prezidentei.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (204)