Kaip skelbia „Verslo žinių“ naujienų portalas vz.lt, D. Strežnevo turėjo susitikti su „Achemos grupė“ akcininkais, tarp jų ir Lyda Lubiene, bet ar susitikimai įvyko – nežinia.

„Verslo žinių“ šaltinių teigimu, vienas D. Strežnevo vizito tikslų – aptarti galimybes įsigyti „Achemos grupės“ akcijų.

Penktadienį pagrindinė koncerno akcininkė išplatino pranešimą, kuriame teigiama, kad koncernas neparduodamas.

„Mano tikslas - išlaikyti koncerną lietuvišką ir vientisą, taip pat tęsti a.a. Bronislovo Lubio pradėtus darbus. Jau ne pirmą kartą pabrėžiu, kad nei koncernas „Achemos grupė“, nei Jonavos gamykla nebus parduodami ir tokia galimybė net nėra svarstoma“, - tvirtino koncerno „Achemos grupė“ pagrindinė akcininkė Lyda Lubienė.

Koncerno atstovų nuomone, „nepagrįstą informaciją apie koncerno ir trąšų gamyklos „Achema“ pardavimą intensyviai skleidžia dalis smulkiųjų akcininkų, siekianti bet kokiomis priemonėmis ir bet kam parduoti savo valdomas akcijas“.

„Achemos grupės“ komunikacijos vadovė Gintarė Mierkienė DELFI teigė, kad pasirodžiusios informacijos apie galimą koncerno atstovų susitikimą su Rusijos įmone, nekomentuos.

„Šitos informacijos mes visiškai nekomentuosime. Komentarų apie tai nebus“, - sakė ji.

2015 m. „Achema“ planuoja pagaminti 2310 tūkst. tonų produkcijos. Prognozuojama šių metų apyvarta - 512 mln. eurų. Šiuo metu „Achemoje“ dirba 1459 darbuotojų.

„Achema“ priklauso koncernui „Achemos grupė“, vienijančiam daugiau kaip 50 Lietuvoje ir užsienyje veikiančių bendrovių, kurių veikla apima gamybos, krovos ir logistikos, energetikos, prekybos, apgyvendinimo ir sveikatinimo bei kitas sritis.

Didžioji „EuroChem Group AG“ akcijų dalis priklauso Andrejui Melničenkai, kuris yra vienas turtingiausių Rusijos žmonių. Jo turtas vertinamas apie 14 mlrd. dolerių.

Rusų milijardierius Andrejus Melničenko su žmona Aleksandra
A. Melničenka turtus susikrovė iš anglių ir trąšų, nors viskas prasidėjo nuo mažų valiutos keityklų.

1993 metais jis įsteigė MDM banką – verslininkui buvo vos 23 metai. MDM pavyko tapti vienu didžiausių Rusijos bankų. Vėliau verslininkas savo dalį MDM pardavė ir įsigijo holdingą „Eurochem“ – didžiausią mineralinių trąšų gamintoją Rusijoje.

Be to, A. Melničenkai priklauso SUEK – stambiausias Rusijoje anglių gamintojas. Šią veiklą jis vykdo kartu su verslo partneriu Sergejumi Popovu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (491)