Natalija Potanina kreipėsi į Kipro teismą reikalaudama, kad būtų areštuotas buvusio sutuoktinio turtas. Moteris nusprendė kreiptis į teismą dėl to, kad, kaip sakė jos atstovas Filipas Riabčenka, „beveik visas šeimos turtas įformintas užsienio kompanijų vardu“, perduoda RIA „Novosti“.

Pavyzdžiui, kompanijos „Norilskij nikel“ akcijų paketas įformintas Kipro kompanijų vardu, nors visi gerai žino, kad realus minėtos įmonės savininkas yra Rusijos oligarchas V. Potaninas.

F. Riabčenka pažymėjo, kad „deofšorizacijos“ procese V. Potaninas šiuo metu nedalyvauja, todėl N. Potanina buvo priversta kreiptis į Kipro teismą su reikalavimu pripažinti jos teises į bendroves ir aktyvus, įregistruotus šioje saloje.

Be to, kreipimasis į teismą grindžiamas ir tuo, kad didžioji dalis įrodymų ir dauguma atsakovų yra būtent šioje valstybėje. Taip pat pateiktas pareiškimas dėl ginčijamo turto arešto.

Dabar Rusijoje, Maskvos Presnensko teisme svarstomas V. Potanino ieškinys dėl turto pasidalijimo su žmona. Santuokos nutraukimo klausimas buvo išspręstas šiemet vasarį, skyrybų pareikalavo vyras. „Forbes“ duomenimis, jo turtas siekia beveik 14,5 milijardo dolerių (36,75 milijardo litų). V. Potaninas aiškina, kad didžiąją savo turto dalį atidavė labdarai.

N. Potaninos advokatas tvirtina, kad nuomos sutartys negali įrodyti šeimos subyrėjimo. Jo teigimu, buvo atsisakyta pateikti įrodymus buvusios oligarcho žmonos advokatams, nors nuomos sutartys, jo manymu, retai sudaromos abiejų sutuoktinių.

Maskvos Presnensko teismo posėdis dėl turto padalijimo buvusiems sutuoktiniams įvyks birželio 26 dieną.

Metų pradžioje N. Potanina pradėjo buvusio sutuoktinio turto paieškas. Ji kreipėsi į Niujorko Pietų ir Rytų apygardų teismus su prašymu leisti jai prašyti JAV piliečių dokumentų apie V. Potanino turtą. Dabar, kaip galima suprasti, atėjo Kipro eilė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)