Vos prieš savaitę pareigūnas paliko Rusijos ekonomikos plėtros ministerijos ministro pavaduotojo postą. Apie tai praneša portalas "NEWSru.com".

Rusijos centrinis bankas palūkanų normas pakėlė siekdamas mažinti galimą tolesnį infliacijos augimą - kainos pastaruoju metu šoka dėl politinio spaudimo šaliai ir jai taikomų sankcijų.

Centrinė finansų institucija nurodo, kad iki 2014 metų pabaigos laukiama iki 6,0-6,5 proc. smuksiančio metinio kainų kilimo.

Banko sprendimas nustebino analitikus, jau prognozuojančius įmonėms brangsiančias bankų paskolas - juk dėl sankcijų šioms uždarytos užsienio rinkos. Tokia situacija turėtų sukelti grėsmę ekonomikos augimui trumpalaikėje perspektyvoje, teigia ekspertai.

"Svarbu atkreipti dėmesį, kad gegužę pramonė kiek atsigavo, nors jau birželį jos apimtys vėl smuko. Ėmė augti investicijos - laukėme tokių pokyčių, vis dėlto jie kol kas dar nėra pakankamai stiprūs. Būtent šiuos pozityvius pokyčius paskolų brangimas ir gali sunaikinti ar susilpninti", - teigia A. Klepačas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)