Šį kartą sunaikinta kiek daugiau nei kilogramas kietojo sūrio „Džiugas“.

Inspektoriai iš Rusijos Federalinės veterinarinės ir fitosanitarinės priežiūros tarnybos, atsakingos už Krasnodaro kraštą ir Adygėjos respubliką, vykdydami gyvulininkystės ūkių tiekiamų produktų realizacijos patikrą Krasnodaro krašto Čamlyksko gyvenvietėje, neteisėtose prekybos vietose rado Lietuvoje gaminamo sūrio „Džiugas“, rašo rsn.krasnodar.ru.

Rastas šio produkto kiekis – 1,6 kg.

Nurodoma, kad minėtas gaminys įtrauktas į produktų, kuriuos draudžiama įvežti į Rusijos Federacijos teritoriją, sąrašą. Toks draudimas taikomas vyriausybės įsakymu.

Produkciją realizuoti leidžiančių ir jos kokybę bei saugumą patvirtinančių dokumentų nepateikta.

Vykdant galiojančius įstatymus, draudžiamas produktas buvo konfiskuotas ir, sugadinus jo prekinę išvaizdą, sunaikintas. Tačiau nepateikiama nuotraukų, kaip jis buvo sunaikintas. Anksčiau vakarietiški produktai buvo naikinami juos tiesiog sutraiškant traktoriaus vikšrais.

DELFI primena, kad po tai, kai Vakarai Rusijai įvedė ekonomines sankcijas dėl agresijos Ukrainoje, ji uždraudė į šalį įvežti vakarietiškus maisto produktus.

Nuotraukų galerijoje galite pamatyti, kaip praėjusiais metais buvo naikinami į Rusiją patekę vakarietiški maisto produktai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (748)