"Krizės atveju esame pasirengę svarstyti pagalbos prašymą. Rusijos ir Baltarusijos ekonomikos glaudžiai susijusios, - duodamas interviu amerikiečių CNBC televizijai Niujorke sakė A. Siluanovas. - Šiuo metu aiškinamės situaciją su kolegomis iš Baltarusijos. Analizuojame visus veiksnius, kurie daro įtaką ekonominei situacijai abiejose šalyse, įskaitant sankcijas bei krintančias naftos kainas".

Dėl pingančių ekonominių resursų ir krizės Rytų Ukrainoje smukęs Rusijos rublio kursas sukėlė finansinę paniką kaimyninėje Baltarusijoje, kuomet nuosavos valiutos devalvacijos išsigandę gyventojai plūstelėjo į Baltarusijos bankus pirkti stabilesnės užsienio valiutos. Minskas buvo priverstas smarkiai padidinti komisinį mokestį už valiutos keitimą, taip pat įvesti apribojimus valiutos pirkimui ar pardavimui už Baltarusijos biržos ribų.

Šią savaitę Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka atmetė planus kurti bendrą valiutų sąjungą su Rusija, taip pat išreiškė Minsko valią pasitraukti iš Maskvos inicijuotos Eurazijos ekonominės sąjungos, jeigu kitos šalys nesilaikys pasirašytų sutarčių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)