„Parengtas projektas pagal Rusijos vyriausybės nurodymą, kuriuo patvirtinamos prekių, patenkančių į embargu draudžiamų sąrašą, sunaikinimo taisyklės. Nuostatomis nurodomos procedūros, kuriomis sunaikinama draudžiama įvežt produkcija“, – nurodo Žemės ūkio ministerijos pareigūnai.

Institucija siekia, kad tokia produkcija būtų nedelsiant sunaikinama įforminus aktus ir protokolus dėl prekių konfiskavimo. Šį sprendimą priims šalies Federalinės muitų tarnybos, Rusijos federalinės veterinarijos ir fitosanitarijos priežiūros tarnybos „Rosselchoznadzor“, Rusijos vartotojų teisių apsaugos tarnybos „Rospotrebnadzor“ pareigūnai, aptikę kontrabandą.

Kiek anksčiau Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas sutiko su Žemės ūkio ministerijos vadovo Aleksandro Tkačevo siūlymu imtis priemonių ir vietoje naikinti įvežamas į Rusiją sankcijomis draudžiamas prekes.

Tokias priemones taip pat palaikė ir šalies premjeras Dmitrijus Medvedevas. Sprendimas buvo priimtas paaiškėjus, kad embargu draudžiama produkcija yra į šalį įvežama per trečiąsias šalis, kurioms draudimai nėra taikomi.