Kompanijos atstovas patvirtino, kad gamykla "uždaryta".

Įmonę "Roshen" kontroliuoja Ukrainos verslininkas ir politikas Piotras Porošenka. Jis planuoja dalyvauti gegužę vyksiančiuose prezidento rinkimuose.

Pasak Ukrainos finansų ir ekonomikos ministerijų atstovų, Rusijos policijos pareigūnai nepateikė jokių dokumentų, kurie suteiktų jiems teisę "įsibrauti į kompanijos nuosavybę ir sustabdyti gamybą".

"Roshen CIS" spaudos atstovo Aleksandro Zolotariovo teigimu, Lipecke veikianti gamykla uždaryta po to, kai atvyko policija ir išsiuntė visus darbininkus namo.

Pernai liepą Rusijos vartotojų teisių apsaugos tarnyba "Rospotrebnadzor" uždraudė „Roshen“ produkcijos importą į Rusijos Federaciją dėl kilusių pretenzijų gaminių kokybei. Bet daugelis apžvalgininkų įsitikinę, kad tokiomis priemonėmis Maskva reaguoja į P. Porošenkos politinę veiklą.

Kompanija „Roshen“ gamina apie 200 konditerijos produkcijos rūšių: šokoladinius saldainius, karamelę, šokoladą, sausainius, vaflius, biskvitinius vyniotinius ir tortus. „Roshen“ įmonės įsikūrusios Ukrainoje, Lietuvoje, Vengrijoje, taip pat Rusijoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (191)