"Skaičių įvardijote teisingai - 75 mln. JAV dolerių. Greičiausiai įmoka bus atlikta pirmadienį, birželio 22 d. Bet koks neapmokėjimas bus laikomas nemokumo skelbimu. Tokia situacija tikrai nėra palanki Rusijos interesams, todėl aš manau, kad įmoka bus atlikta", - pareiškė pareigūnas.

Ministro pavaduotojas taip pat nurodė, kad "pagrindinis bendravimo su Ukraina būdas - kalbėtis pagal TVF nuostatas". Anot jo, egzistuoja tam tikros taisyklės ir procedūros, leidžiančios Rusijai tikėtis, kad TVF "greičiausiai bus mūsų pusėje sprendžiant problemą". "Kalbu apie Rusiją kaip apie suverenų kreditorių", - pabrėžė jis.

Anksčiau Ukraina yra ne kartą sakiusi, kad laiko skolą Rusijai komercine, todėl siekia jos restruktūrizacijos. Savo ruožtu Rusija skolą vadina valstybine ir reikalauja visiškai ją grąžinti 2015 metų gruodį.

Aukščiausioji Rada peržiūrės siūlomus įstatymus, leisiančius gauti TVF paramą

Ukrainos Aukščiausioji Rada kitą savaitę peržiūrės vyriausybės siūlomus reformų įstatymus, leisiančius gauti dar vieną finansinės paramos paketą iš Tarptautinio valiutos fondo (TVF). Paramos vertė sieks 1,7 mlrd. JAV dolerių. Tokią informaciją penktadienį pateikė šalies premjeras Arsenijus Jaceniukas.

"Ateinančią savaitę deputatai peržiūrės įstatymus apie siūlomas reformas. Tai svarbu norint gauti naują 1,7 mlrd. JAV dolerių vertės paramą", - pareiškė jis vyriausybės posėdyje.

Anot ministro pirmininko, Aukščiausioji Rada apsvarstys įstatymo projektą dėl Ukrainos nacionalinio banko veiksmų nepriklausomybės didinimo, dėl energetinio sektoriaus reformos ir dėl "Naftogaz Ukrainy" finansų srities sutvarkymo.

A. Jaceniukas teigia tikįs, kad koalicija palaikys "šiuos tris įstatymus ir bendrąjį reformų planą, padėsiančius 2016 metams tapti ekonomikos augimo laikotarpiu". Jis priduria, kad "visos ankstesnės TVF sąlygos turės būti įvykdytos iki liepos".

Ukrainos strateginiu tikslu tapo siekis per 10 metų nutraukti energetinę priklausomybę, pareiškė A. Jaceniukas. "Mūsų strateginis tikslas - nusikratyti energetinės priklausomybės per (ateinančius) 10 metų", - kalbėjo jis ministrų kabineto posėdyje.

Anot jo, per šį laikotarpį Ukraina turi padidinti nuosavos naftos ir dujų gavybos apimtis, o tai "savo ruožtu padės sumažinti sąskaitas gyventojams".

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1204)