Pareigūno teigimu, po to, kai Ukraina pasirašys susitarimą su ES, pasikeis europietiškos produkcijos prieinamumo Ukrainos rinkai sąlygos – jos padaugės – vadinasi, automatiškai būtina peržiūrėti ukrainietiškos produkcijos įvežimo į Rusiją sąlygas.

„Priešingu atveju potencialiai pavojingos produkcijos tiekimas gali turėti plataus masto poveikį“, - pareiškė S. Dankvertas. Minėtos tarnybos vadovas patikslino, kad pirmiausia gali būti peržiūrėtos gatavos produkcijos tiekimo sąlygos.

Federalinės veterinarijos ir fitosanitarijos tarnybos duomenimis, šiuo metu teisę eksportuoti mėsos produkciją į Rusiją turi penkiolika Ukrainos įmonių, dar šešiolika gali eksportuoti pieno produktus.

„Be to, mes susiduriame su atvejais, kai Lenkijoje perklijuojamos etiketės ant olandiškų sūrių iš įmonių, iš kurių importuoti į Rusijos Federaciją uždrausta, su produkcijos tiekimu iš lietuviškų įmonių, iš kurių eksportas į Rusijos Federaciją uždraustas, - sakė S. Dankvertas. - Tai dar kartą patvirtina, kad ES nėra tinkamos eksportuojamos produkcijos kontrolės“.

Tarnybos vadovas įsitikinęs, kad pasirašius susitarimą su ES nelegalių tiekėjų suinteresuotumas išplėsti savo „verslą“ tik dar labiau išaugs.

S. Dankvertas taip pat pranešė, kad artimiausiu metu jo vadovaujama tarnyba išsiųs laišką Ukrainos Agrarinės politikos ir maisto ministerijai. Jame bus pasiūlyta telefonu skubiai susisiekti su kolegomis Ukrainoje bei aptarti susidariusią situaciją ir išanalizuoti Ukrainos produkcijos tiekimo Rusijos rinkai sąlygų pasikeitimo padarinius.

Kaip jau buvo pranešta, Ukraina ketina pasirašyti susitarimą su ES per Rytų partnerystės viršūnių susitikimą, kuris vyks lapkričio 28-29 dienomis Vilniuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (351)