Vakarų sankcijos – Rusijos užsienio turtų, bankų lėšų įšaldymas užsienyje, skolinimų įmonėms sustabdymas ir kt. traktuojamos kaip prasčiausias įvykių scenarijus, teigia asmenys, nepanorėję viešinti savo pavardžių. Jų teigimu, valdžios pareigūnai skaičiuoja, kiek sankcijos atsieis ekonomikai, rašo bloomberg.com.

Dalis politikos lyderių tikisi, kad prezidentas Vladimiras Putinas sušvelnins atsaką į krizę, teigė minėti asmenys. Sankcijų karas gali nubraukti visus10 metų finansų politikos pasiekimus, pabrėžė vienas iš jų. Paaštrėjus situacijai, rublis gali nuvertėti daugiau nei trečdaliu.

V. Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas atsisakė pateikti komentarą šia tema.

Krizė Ukrainoje įstūmė Rusiją ir Vakarus į giliausią aklavietę nuo Šaltojo karo laikų. Trečiadienį Vokietijos kanclerė Angela Merkel teigė, jog daugelis Europos Sąjungos sankcijų neišvengiamos, jeigu V. Putino vyriausybė nesiims priemonių sumažinti įtampai.

Šaltinių teigimu, Rusijos vyriausybė dalyvauja susitikimuose su Rusijos milijardieriais ir valstybinėmis įmonėmis dėl rizikos Vakarų sankcijų atveju. Kremlius nori žinoti, kokioms įmonėms gresia didžiausi nuostoliai. Verslo sektorius dar per daug nesijaudina dėl galimų sankcijų, sako trys aukšto rango pareigūnai, dalyvavę susitikimuose.

Rusijos ekonomikos perspektyvos sudėtingoje pasaulinės ekonomikos aplinkoje – viena iš trečiadienį vykusio V. Putino ir aukšto rango pareigūnų susitikimo Sočyje temų. V. Putinas paragino vyriausybę užtikrinti Rusijos gebėjimą nedelsiant reaguoti į išorinę ir vidinę riziką.

Rusijos vyriausybė taip pat susitikinėja su kompanijų vadovais dėl valstybės paramos paskolų forma, kad būtų sumažinta potenciali sankcijų žala, teigė du pašnekovai. Verslo lyderiai prašo susitikimo su Rusijos premjeru Dmitrijumi Medvedevu, kad aptartų esamą situaciją, teigė šaltiniai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (119)