Taip elgtis ruošiamasi, jeigu yra alternatyva – produktų iš Rusijos ir kitų Eurazijos ekonominės sąjungos valstybių.

Vyriausybės nutarimo projektą gavo leidinys „Gazeta RBK“. Ministro Aleksandro Tkačevo nuomone, tokie apribojimai suteiks galimybę padidinti savos produkcijos realizavimo rinką.

Riboti pirkimus siūlo pagal vadinamąją trečio nereikalingo taisyklę, rašoma leidinyje. Tad jei pardavimui pateikti dar mažiausiai du pareiškimai, kur produktų kilmės šalis – Rusija ir kitos Eurazijos ekonominės sąjungos valstybės, importinių produktų pareiškimas bus atmestas.

Į produkciją, kurią siūloma apriboti, įeina 23 pavadinimai, taip pat ir mėsos produktai (jautiena, veršiena, kiauliena, paukštiena, subproduktai), pieno produktai (sausas ir sutirštintas pienas ir grietinėlė, sviestas, varškė, sūriai), žuvies produkcija (perdirbta ir konservuota žuvis, žuvies produktai), ryžiai, druska, cukrus.

DELFI primena, kad Rusija daugiau nei metus taiko draudimą į šalį įvežti maisto ir žemės ūkio produktus į tų šalių, kurios jai taiko sankcijas dėl agresijos Ukrainoje. Taigi į šalį importuojama tik iš tų šalių, kurioms embargas negalioja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (600)