„Iki rugsėjo 27 d. sulaikyta 676 tonos kontrabandinės augalinės maisto produkcijos, kuri šiuo metu visa sunaikinta. Sulaikyta 318 tonų gyvulinės kilmės maisto produkcijos, sunaikintos 62 tonos“, – rašoma pranešime, informuoja newsru.com.

Naikinti į Rusiją įvežtus produktus iš sankcijomis draudžiamo sąrašo pradėjo rugpjūčio pradžioje. Atitinkamą liepos 29-osios įsaką pasirašė Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas. Pirma produktų partija buvo likviduota rugpjūčio 6 d. Tada, „Rosselchoznadzor“ duomenimis, buvo demonstratyviai sunaikinta apie 350 tonų draudžiamos produkcijos.

Daugelis politikų, visuomenės veikėjų ir eilinių piliečių kritikavo prezidento iniciatyvą ir siūlė atiduoti produktus skurstantiems. Peticija prieš maisto naikinimą internete surinko apie 500 000 parašų, tačiau tai nieko nepakeitė – produktus toliau naikina.

Ypač rusus piktina tai, kad produktai naikinami, nors šalyje daug benamių, skurstančių žmonių, kuriems visko trūksta. Anksčiau Rusijos Pramonės ir prekybos ministerija netgi įtraukė į vyriausybinę koncepciją pirkimo korteles.

Primename, kad sankcionuotų produktų sąrašas Rusijoje atsirado 2014 m. rugpjūtį, kai Maskva apribojo produkcijos importą iš daugelio šalių, kurios įvedė Rusijai sankcijas dėl situacijos Ukrainoje. Į sankcionuotos produkcijos sąrašą pateko mėsa, dešros, žuvis, daržovės, vaisiai, pieno produktai.

2015 m. birželio 25 d. Rusija priėmė sprendimą pratęsti prekybinį embargą metams – iki 2016 m. rugpjūčio 5 d. Analitinio centro prie Rusijos vyriausybės ekspertai padarė išvadą, kad dėl produktų embargo padidėjo kainos ir suprastėjo produkcijos kokybė. Sociologų duomenimis, du trečdaliai rusų ėmė taupyti maisto sąskaita.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (219)