„Po vasario 9 d. vakare vykusių pokalbių su amerikiečių specialistais „Rosselchoznadzor“ vadovas Sergejus Dankvertas vasario 10 d. rytą surengė pasitarimą, kurio metu nurodyta parengti dokumentus dėl draudimo nuo vasario 15 d. įvežti kukurūzus ir soją“, - informavo A. Aleksejenka, rašo rbc.ru.

Sausio 25 d. „Rosselchoznadzor“ pranešė apie galimą draudimą įvežti kukurūzus iš JAV. Nurodoma priežasties – kukurūzai neva apkrėsti diplodioze.

„Rosselchoznadzor“ pateikiamais išankstiniais vertinimais, galimi ekonominiai padariniai dėl kukurūzų įvežimo ir aklimatizacijos Rusijos teritorijoje per metus sieks 10-15 mlrd. rublių (0,11-0,17 mlrd. eurų). „Rosselchoznadzor“ atstovai pabrėžia, kad visos užkrėstos kukurūzų partijos į Rusiją atgabenamos tik spragėsiams gaminti.

Kitą dieną ši tarnyba įspėjo apie galimą draudimą įvežti į Rusijos teritoriją sojos pupeles iš JAV. „Rosselchoznadzor“ informavo, kad 2015 m. fiksuoti 64 atvejai, kai JAV atvežtose sojos pupelėse nustatyti septyni užkratai. 2016 m. sausio mėn. tokių atvejų buvo keturi.

Diena anksčiau A. Aleksejenka pranešė apie įvykusius telefoninius pokalbius su amerikiečiais dėl kukurūzų ir sojos draudimo.

Jo teigimu, „Rosselchoznadzor“ pasiliko teisę taikyti draudimą įvežti kukurūzus ir soją iš JAV. Be to, Rusija paprašė JAV pateikti raštiškus paaiškinimus. A. Aleksejenkos teigimu, kukurūzų ir sojos įvežimo iš JAV draudimai gali būti pradėti taikyti, jei situacija nepasikeis ir pažeidimai tęsis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (231)