Tokio didelio bankrotų šuolio per mėnesį „Creditreform Lietuva“ ekspertai nefiksavo šešerius metus.

„Bjūranti ekonomikos būklė jau pradeda atsišaukti įmonių nemokumu ir bankrotais, - pranešime sako bendrovės verslo analitikė Alina Rauktytė, - palyginti su pernai metu rugsėju šiemet bankrutuojančiomis paskelbta 76, o lyginant su šiemetiniu rugpjūčiu - 112 įmonėmis daugiau.“

Labiausiai nuo bankrotų kentėjo smulkios įmonės, įdarbinusios 1-9 darbuotojus. Lyginant su pernai metu rugsėju, šiemet labiausiai bankrutuojančiųjų padaugėjo prekyboje (+20 įmonių), statybos (pastatų statybos) sektoriuje (+19), profesine moksline ir technine veikla užsiimančiose įmonėse (+10).

Pasak pranešimo, pagal apskritis pirmavo Vilniaus apskrityje veikiantys verslai (+74), tačiau liūdnoka statistika išsiskyrė ir Telšiai. Jei prieš metus čia bankrutuojančiomis paskelbtos 4 kompanijos, tai šį rugsėjį – 11.

„Bankrotų skaičiui galioja tam tikros metinio svyravimo tendencijos. Pavyzdžiui, dėl teismų ir populiaraus atostogų meto rugpjūtį bankrotų visuomet keliama mažiausiai, tad susikaupęs kiekis „pratrūksta“ rugsėjyje. Tačiau šių metų bankrotų rekordus mušę sausis ir vasaris, o taip pat didelis bankrotų kiekis per devynis mėnesius, deja, neleidžia mums šiandieninių skaičių paaiškinti atsitiktinumu. Per 2012 m. devynis mėnesius bankrutuojančiomis tapo 943, 2013 m. - 1131, 2014 m. – 1184, 2015 m. – 1488 Lietuvos įmonės,“ - vardija analitikė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)