Rudenėjanti Palanga: atpigę būstai, dienos pietų pasiūlymai ir dingęs triukšmas

 (99)
Vasaros sezono pabaiga labiausiai juntama Lietuvos pajūryje. Maistas ir nuoma atpigo, dingo dažną iš proto variusios žmonių minios kurorto centre bei eilės parduotuvėse. Jaunimas, vyresniuosius erzinęs nesibaigiančiais vakarėliais, išvyko mokytis ir dirbti.
Rudenėjanti Palanga: atpigę būstai, dienos pietų pasiūlymai ir dingęs triukšmas
© DELFI (R.Mykolaitytės nuotr.)

Todėl pamažu į Palangą plūsta solidesnio amžiaus poilsiautojai, o kurortas, nors ir gausiai laistomas lietaus, vis dar skelbia – atostogų sezonas Palangoje nesibaigė.

Šiltuoju metų laiku poilsiautojus džiuginusi Baltijos jūra dabar sulaukia vos saujelės besimaudančių drąsuolių. O ir paplūdimyje žmonių nedaug – visą savaitę kasdien pasirodantis lietus poilsiautojus privilioja tik trumpam iki tilto.

Paskutinį rugpjūčio savaitgalį užsidaro ir dalis pasilinksminimo vietų, vasarą pritraukusių daugiausiai jaunimo. Parduotuvėlės trumpina darbo laiką, o sezoninius darbuotojus keičia patys savininkai. Tačiau gintaro pardavėjai ir didžioji dalis kavinių dar neskuba – jie lauks poilsiautojų ir rudenį.

Ir toliau dirbti nusiteikusios kavinės susidūrė su darbuotojų stygiaus problema. J. Basanavičiaus gatvėje galima rasti ne vieną skelbimą „Ieškomi padavėjai“.

Tokį darbą vienoje iš Palangos kavinių vasarą dirbusi Asta patikino nuo rugsėjo taip pat vyksianti į mokslus: „Vasarai įpusėjus mūsų kavinėje buvo dvylika padavėjų. Baigiantis rugpjūčiui esame likusios tik penkios. O nuo rugsėjo visos paliekame Palangą, todėl savininkai ieško bent kelių žmonių, kurie galėtų dirbti visus metus“.

Lietuvius Palangoje stebinusios didžiulės kainos prasidedant rudeniui stipriai keičiasi – krenta apgyvendinimo įkainiai tiek viešbučiuose, tiek ir pas palangiškius. J. Basanavičiaus gatvėje gali rasti skelbimų, siūlančių nakvynę po 12 litų už naktį.

Kavinėse atsirado kur kas daugiau akcijų ir dienos pietų pasiūlymų, todėl pavalgyti galima kone perpus pigiau. Kai kuriose maitinimo įstaigose už 8 litus dabar siūlomas ne tik patiekalas, bet ir gėrimas prie jo.

Tokios sąlygos – puikus variantas kiekvieną litą skaičiuojančių pensininkų atostogoms. Ir iš tikrųjų – vos išėjus į J. Basanavičiaus gatvę plika akimi matyti, kad jaunimą vis dažniau keičia solidžios poros. Dabar – jų laikas linksmybėms.

www.DELFI.lt
Registruoti (0) Anonimiški (99)
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Verslo naujienos

Europa laukia Graikijos sprendimo: pirmosios naujienos - prastos (447)

Vokietijos kanclerė Angela Merkel ir kiti Europos Sąjungos (ES) lyderiai nerimaudami laukia, kaip baigsis sekmadienio referendumas Graikijoje, kuris jau kelia nuomonių skirtumus Europoje ir net galėtų nulemti jos likimą. Balsavimas baigtas, pradedamas rezultatų skaičiavimas.

Liūdniausias scenarijus Graikijai (300)

Naujos valiutos įvedimas – reikšmingas įvykis. Pastarieji atvejai – markės įvedimas Vakarų Vokietijoje, Čekoslovakijos skyrybos 1993-iaisiais ar galiausiai paties euro sukūrimas – susiklostė sklandžiai dėl kruopštaus ilgalaikio planavimo ir plataus visuomenės palaikymo. Tačiau Graikijos atveju nebūtų nei vienos iš šių aplinkybių. Kas nutiktų, jei Graikijai visgi tektų grįžti prie drachmos, analizuoja „Bloomberg“.

Žmogus, kuris gali sugriauti euro zoną: kas jis toks? (234)

Penkis mėnesius nuo to laiko, kai žadėdamas apsaugoti šalį nuo ne vienus metus trunkančio griežto taupymo atėjo į valdžią, graikų premjeras Alexis Tsipras vis dar yra mįslė Graikijai ir Europai.

Graikija pasinaudojo siaubingu baigties scenarijumi (139)

„Manau, kad Graikija labai sąmoningai naudoja siaubingos baigties scenarijų kortą, siekdama daryti dar didesnį spaudimą kreditoriams. Tai tikrai aukšto lygio lošimas kortomis“, – interviu LRT Radijui sako ekonomikos analitikas, „Financial Times“ apžvalgininkas Martinas Sadbu.

Populiarėja neįprastos parduotuvės (3)

Įsivaizduokite prekybos centrą, kuriame nėra jokių plastikinių maišelių: pasvertus agurkus dedame tiesiai į krepšį, duoną perkame popieriniame maišelyje, pieno įsipilame į daugkartinę stiklo tarą, o sūrio atpjaunama į mūsų atsineštą dėžutę. Šia nauja, aplinkai draugiška verslo idėja užsikrečia vis daugiau austrų Vienoje, Lince, Klagenfurte.