Kiek anksčiau Jungtinės Karalystės grupė "Alchemy Partners" pranešė nutraukusi derybas su Vokietijos automobilių gamintoju BMW dėl nuostolingo padalinio Jungtinėje Karalystėje "Rover" pirkimo.

Visos derybų dėl "Rover" fabriko Longbridže, vidurio Anglijoje, pardavimo detalės neatskleistos, bet "Alchemy" teigia, kad nesutarta dėl keleto sutarties aspektų.

Išsyk po to BMW akcijų vertė Frankfurte smuko daugiau nei 6 procentais.

Ketvirtadienį BMW dėl "Rover" pardavimo atsisakė derėtis su konsorciumu "Phoenix", kuriam vadovauja buvęs "Rover" vykdomasis direktorius, nes, pasak BMW, konsorciumas negali suteikti pakankamų finansinių garantijų, kad galėtų įvykdyti savo pasiūlymą.

Longbridžo fabriko likimas jau tapo politine Jungtinės Karalystės problema. Šalies vyriausybė sako nebuvusi informuota apie BMW ketinimus parduoti "Rover" padalinį.

Tuo tarpu BMW teigia, kad Jungtinėje Karalystėje automobilius gaminti pelningai yra neįmanoma. Viena to priežasčių - per stiprus svaras sterlingų.

Pardavus Longbridžo fabriką, gali būti prarasta apie 20 tūkst. darbo vietų. Profesinės sąjungos mano, kad jei fabrikas būtų parduotas konsorciumui "Phoenix", darbo vietų sumažėjimas nebūtų toks didelis, todėl jos konsorciumą ir palaiko.

Spauda pranešė, kad Indijos grupė "Tata Engineering and Locomotive" (TELCO) fabrike norėtų gaminti savo mažąjį automobilį "Indica", nors pati TELCO pranešė dėl to su BMW nesideranti.

BMW pranešime teigiama, kad padalinio "Land Rover" pardavimas automobilių gamintojui "Ford" turėtų būti baigtas metų viduryje.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją