Gamyklos įkūrimas yra Lietuvos bendrovės "Automašinų verslo centras" ir Rusijos automobilių koncerno GAZ bendras verslo projektas. 51 proc. "Rokiškio automobilių gamyklos" akcijų priklauso "Automašinų verslo centrui", kuris yra generalinis GAZ atstovas Baltijos šalyse, 49 proc. - bendrovei "Paliūtis".

"Mes iš GAZ įsigijome licenciją surinkti automobilius ir juos platinti Baltijos šalyse. Nenorėjome užsiimti vien GAZ automobilių prekyba, todėl nusprendėme juos patys surinkti Lietuvoje", BNS teigė "Automašinų verslo centro" direktorius Giedrius Diktanas.

Pasak jo, ateityje numa toma plėsti GAZ automobilių gamybą Lietuvoje bei rinkti mašinas ir Rytų Europos rinkai. Automobiliai bus surenkami Rokiškio mašinų gamykloje. Iki metų pabaigos į gamyklą bus investuota apie 0,6 mln. litų, kitais metais - dar 0,5 mln. litų. Baltijos šalyse kuriamas servisų tinklas, kuris aptarnaus šiuos automobilius.

"Rokiškio automobilių gamykloje" bus gaminami ir benzinu, ir dyzeliniais degalais varomi automobiliai. Į dyzelinius automobilius montuojami licencijuoti austrų firmos "Steyr" varikliai. Bendrovėje surinktos mašinos atitiks "Euro2" standartą, keli gamybos etapai - ISO 9002 standartą. Per metus ketinama pagaminti 1000 "Gazel" ir "Sobol" markių automobilių.

Lietuvoje pagaminti automobiliai kainuos nuo 18,6 tūkst. iki 40,5 tūkst. litų. Rokiškyje surinktos GAZ mašinos bus nedaug brangesnės už surinktas Rusijoje.

"Automašinų verslo centrui" leista automobiliams suteikti lietuvišką pavadinimą, kad Lietuvoje pagaminti automobiliai išsiskirtų iš kitos GAZ produkcijos, taip pat ne tik naudoti naujausią technologiją, padengiant kėbulus antikorozine danga, įdiegiant aukščiausios rūšies hermetikus, bet ir apie 40 pro c. visų detalių ir mazgų pakeisti kokybiškomis vietinės gamybos detalėmis.

Per kitus metus Rokiškio gamykloje bus sukurta daugiau nei 100 darbo vietų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją