Kaip „Lietuvos ryto” laidoje „Lietuva tiesiogiai” kalbėjo Laisvosios rinkos instituto prezidente Rūta Vainienė, „greičiausiai jau prasidėjo rinkimų sezonas, kai žmonėms reikia pasiūlyti ką nors malonaus. Juolab kad ir prezidentė paminėjo, kad apie minimalios algos didinimą reikia kalbėti atsargiai, nuosaikiai, Vyriausybė taip ir padarė.”

Profesorius Romas Lazutka paklaustas, ar žmonės pajus pagerėjimą, padidinus minėta suma minimalų atlyginimą teigė, kad „jei kalbame apie žmones, kurie dirba už minimalią algą ir iki atlyginimo likus savaitei jiems baigiasi pinigai, tie litai yra reikšmingi.”

Kaip rašo „Lietuvos rytas”, pasak profesoriaus, Lietuvoje oficialios algos vis tiek yra per mažos pagal mūsų darbo našumą ir išsivystymo lygį.

R.Vainienė siūlo nepamiršti, kad dar yra ir vokeliai, kurie neatsispindi statistikoje. Pasak jos, „keldami minimalią algą galime kai kuriuos vokelius išnaikinti, o kai kuriuos padidinti.” Ji teigia, kad daugelis verslininkų, mokančių minimalų atlyginimą, iš viso pasitrauktų į šešėlį, jei alga būtų padidinta iki 1000 ar 1200 litų.

„Swedbank” vyriausiasis ekonomistas Nerijus Mačiulis pritaria, kad mažesniuose miestuose, rajonuose yra bendrovių, kurioms žymesnis minimalaus atlyginimo padidinimas yra pavojingas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją