Įvairūs koncertai, užsakomieji straipsniai dienraščiuose, reklama per įvairias žiniasklaidos priemones, reklaminiai lankstinukai ir kita veikla - jau gana senokai taikomos priemonės.

Šiais metais politinės partijos atrado daugiau savireklamos būdų - pretendentai į politikus bando suvilioti rinkėjus, siūlydami nemokamai pasitikrinti sveikatą, dalijamas maistas, sukurta žymiai daugiau interneto svetainių, rinkimų duomenys siunčiami į mobiliuosius telefonus.

Lietuvos televizijos taip pat daugiau dėmesio pradėjo skirti rinkimams - iki šiol politinės partijos rinkimų agitacijai daugiau naudojo joms suteiktą laiką televizijoje. Šiais metais kandidatai į valdžią kviečiami dalyvauti pokalbiuose daugumoje Lietuvos televizijų.

Lietuvos komercinės televizijos taip pat gana aktyviai reklamuoja rinkimines laidas, kai kurios iš jų, sprendžiant pagal anonsus, turėtų išsiskirti humoristiniu požiūriu. TV3 rengia laidą "Rinkimų naktis 2000", LNK - "Rinkimai 2000", "Valdžios belaukiant", BTV - "Rinkimų karštligė".

BTV savireklamos direktorė Daiva Urbonavičiūtė BNS sakė, kad jų televizija organizuoja laidą "Rinkimų karštligė" pagal praėjusių metų pavyzdį.

"1999-aisiais taip pat transliavome tokio pobūdžio laidą, ji pasiteisino, todėl šiais metais darome tą patį", sakė D. Urbonavičiūtė.

Anot jos, tokių laidų rodymas pirmiausia rengiamas atsižvelgiant į žiūrovą, konkrečiai išskirti tikslų negalima - rinkiminių naujienų transliacija yra būdas pakelti televizijos reitingus, gauti pajamų iš reklamos, pateikti operatyvią informaciją.

TV3 atstovė spaudai Daina Andrikienė BNS sakė, kad šiais metais planuojama informacines laidas apie rinkimus įvairinti "Be tabu" reportažais, kurie turės humoristinį atspalvį.

"Rinkimai yra savotiškas šou, todėl nusprendėme transliuoti "Be tabu" laidų vedėjus", sakė. D. Andrikienė.

LNK savireklamos skyriaus redaktorius Laurynas Šeškus BNS sakė, kad rinkimų rezultatų skelbimas jau tapo pakankamai stereotipiškas ir nuobodus, todėl buvo sumanyta paįvairinti reportažus apie rinkimų rezultatus "Dviračių žynių" komanda.

"Stengiamės įvairiais būdais pritraukti žiūrovą ir darome viską, kad mūsų laida atrodytų įdomi bei turėtų aukščiausius reitingus", sakė L. Šeškus.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją