Apie prie Naujosios perkėlos Klaipėdoje įsikūrusį restoraną „Ridikai“ sklando daug gandų – čia tik šviežias maistas, pagamins iš to, ką turi, čia nėra meniu ir nenusipirksi kokakolos. Kodėl tiek daug kalbama, tačiau mažai žinoma apie nedidelį restoraną uostamiestyje, galima sužinoti tik į jį užsukus. Restorano savininkas ir šefas Dainius žurnalistams iškart atkerta, kad reklamos jiems nereikia, o klientų daugėja ir taip.
© DELFI / Tomas Vinickas

Pusantrų metų veikiantis restoranas ketvirtadienio vidurdienį užpildytas. Neretai norint gauti laisvą vietelę tenka iš anksto užsirezervuoti vietą. Kaskart į maitinimo įstaigą atvykęs klientas nežinos, kuo pavaišins virtuvės šefas.

Virėjas ir restorano savininkas iškart atsisako kalbėti su žurnalistais. Pietų metas – pats įkarštis: nėra laiko kalbėti, reikia lakstyti į virtuvę, aptarnauti klientus bei žiūrėti, kokių produktų dar likę patiekalams. Dainius mandagiai pasiūlo pasikalbėti su draugu, kuris kavinėje valgo bene kasdien ir kaip tik laukia įmantriai paruoštos prancūziškos vištienos.

Kaip pasakoja vaikinas, atvykus į šį restoraną niekada negali žinoti, ką pasiūlys jo savininkai. Gaminama iš tų produktų, kuriuos tą dieną pavyksta gauti šviežius. Kepsniai, lazanija, makaronai, salotos – viskas gaminama iš vietos tiekėjų pirktų produktų. Makaronus restoranas pasigamina pats.

Todėl tikėtis, kad atsisėdus prie staliuko į rankas bus įbruktas meniu – neverta. Restorane ant sienos kabo vienintelė lenta, kurioje parašyta, kas šiandieną gali atsirasti ant jūsų pietų stalo.

Prie klientų nuolat pribėga virėjas Dainius, kuris pasiteirauja, ar viskas gerai. Radote mėsoje kremzlę? Nieko tokio, jums bus pritaikyta nemaža nuolaida.

Restorano darbuotojai ilsisi nuo virtuvės tik pirmadieniais. Tuomet maitinimo įstaigos durys uždarytos. Naktipiečių čia tikėtis taip pat nevertėtų. Klientai maitinti baigiami apie 9-10 val. vakaro.

Nuolat „Ridikuose“ besilankantis klaipėdietis pastebi, kad restorane matyti vis tie patys veidai: „Tikriausiai paragauja ir supranta, kodėl verta vėl čia atvažiuoti“.

Maitinimo įstaigoje taip pat galima užsisakyti, ko tik norite. Jei virtuvėje bus reikiamų produktų, patiekalas bus pagamintas pagal užsakymą.

„Čia yra tik šviežias maistas. Jei virėjui pasiūlys kas nors įsigyti šaldytos žuvies, tai žmogus gali būti pasiųstas. Nėra čia keptų duonų, mikrobangės ar kokakolos. Jei klientas nori ko nors prie alaus, tai jam gali pasiūlyti mėsytės papjaustyti“, - kalbėjo restorano lankytojas.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Dėl teroro aktų Ispanijoje atpigusios aviakompanijų akcijos nusitempė žemyn visą Europos akcijų rinką (5)

Europos vertybinių popierių rinka penktadienį smuktelėjo, nes dėl Ispanijoje įvykdytų kelių...

Pertvarkoma Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba (5)

Pertvarkoma Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba ( VVTAT ): jai perduodamos Europos...

Krintant svarui, toliau daugėja Didžiąją Britaniją lankančių turistų skaičius (5)

Didžiąją Britaniją birželį aplankiusių turistų skaičius, palyginti su tuo pačiu 2016 m....

B. Bradauskui priklausantis „Lamantinas“ šiemet uždirbo 471 tūkst. eurų pelno (42)

Lietuvos ne gyvybės draudimo bendrovė „Lamantinas“ pirmąjį šių metų pusmetį uždirbo 471...

Apklausa: 6 iš 10 pažįstamiems atskleidžia, kokią algą gauna (14)

Dauguma darbuotojų sutinka, kad darbo užmokesčio duomenys yra privatus klausimas ir labai jautri...

Top naujienos

Vienas šuolis į vandenį pakeitė šeimos gyvenimą istorija sujaudino tūkstančius

Birželio 10 d. vilnietis Aurimas Vėbra patyrė labai sudėtingą traum ą – penkto kaklo...

Į populiarumo viršūnes braunasi primiršta šventė: išleidžia tūkstančius eurų (242)

Jei anksčiau prabangiausia šeimos švente buvo įvardijamos vestuvės , tai pastaruoju metu į...

Naktis Vilniuje: netikėtai atpažintas kelių erelis ir vienas už kitą įdomesni pažeidėjai (97)

Naktį iš penktadienio į šeštadienį Vilniaus policijos pareigūnai surengė reidą. Pylimo...

R. Bogdanas. Iš ko Šiaurės Korėja gavo ukrainietiškus variklius raketoms? (265)

Vienas tarptautinis detektyvas artėja prie finišo tiesiosios. Įvyks teismas Hagoje, kuris paskelbs...

Tokio ažiotažo nebuvo jau seniai, bet K. Porzingio žvaigždė lietuvių negąsdina specialiai Krepšinis.lt iš Rygos (65)

Lengvas pasivaikščiojimas draugiškose rungtynėse Rygoje Lietuvos rinktinei išėjo į naudą –...

Kodėl Kembridžo kunigaikštienė niekada nedalija autografų? (1)

Kate Middleton – viena iš dažniausiai fotografuojamų moterų visame pasaulyje ir galbūt...

Gyvai / Lietuvos triatlono taurės 4-as etapas Veisiejuose (1)

Rugpjūčio 19-ąją šeštadienį vienas gražiausių Pietų Lietuvos krašto miestelių Veisiejai...

Orai: įspūdingą karštį nuplaus liūtys (25)

Panašu, kad šį savaitgalį vėl sulauksime panašios karščio kulminacijos kaip ir praėjusį:...

Laisvalaikio veikla lietuviui atnešė milijonus: atskleidė sėkmės formulę (28)

Vienas iš „ Vinted “ įkūrėjų Justas Janauskas , atsimindamas studijų laikus Vilniaus...

Sutemus į „Karklę“ sugūžėjo minios: konfiskuoja ir alkoholį, ir narkotikus papildyta 23:40 (120)

Penktadienio vidurdienį duris atvėrusio festivalio „ Karklė “ apsaugos darbuotojai nesnaudžia...