Kaip BNS teigė Teisingumo ministrės atstovė Rita Grumadaitė, 5 pretendentai buvo atmesti, nes neatitiko kvalifikacinių reikalavimų.

„Liko 14 pretendentų, todėl konkursas vyks dvi dienas, gegužės 4 ir 5 dienomis“, – BNS sakė ji.

Anot R. Grumadaitės, netrukus turėtų paaiškėti ir Kalėjimo departamento vadovas – šiuo metu posto siekia 4 asmenys, visi jie dar turės atlikti sveikatos bei fizinio pasirengimo patikrą.

Kandidatams į Registrų centro vadovus keliamas reikalavimas turėti ne mažesnę kaip penkerių metų vadovaujamo darbo ir ne mažesnę kaip trejų metų darbo patirtį informacinių išteklių valdymo, strateginio planavimo ir valdymo, teisės, ar finansų srityse. Iš pretendentų taip pat reikalaujama turėti magistro laipsnį.

Vienas bendrųjų reikalavimų – kandidatas neturi būti buvęs audito įmonės, kuri atlieka ar atliko valstybės įmonės Registrų centro auditą, partneriu, akcininku, vadovu, kolegialaus organo nariu arba darbuotoju.

Kandidatai vadovauti Kalėjimų departamentui privalo turėti aukštąjį universitetinį ar jam prilygintą socialinių mokslų studijų srities teisės, vadybos ir verslo administravimo, viešojo administravimo krypties išsilavinimą.

Taip pat yra privaloma ne mažesnė kaip trejų metų vadovaujamo darbo ir ne mažesnė kaip trejų metų darbo viešojo administravimo, vadybos, socialinio darbo srityje arba bent trejų metų teisinio darbo ar profesinės karo tarnybos patirtis.

Abiejų įstaigų vadovai nebedirba nuo kovo pabaigos.

20 metų Registrų centrui vadovavęs Kęstutis Sabaliauskas atleistas šalių sutarimu, išmokant 6 mėnesių išeitinę kompensaciją – apie 26,1 tūkst. eurų prieš mokesčius. Teisingumo ministrė Milda Vainiutė opozicijai yra sakiusi, jog pagrindinė K.Sabaliausko atleidimo priežastis yra vasarį pateikta neigiama Registrų centro veiklos audito išvada.

Iš pareigų atsistatydinusi buvusi Kalėjimų departamento direktorė Živilė Mikėnaitė kurį laiką buvo laikinai nušalinta nuo pareigų, kol teisėsauga bei ministerija aiškinosi galimą piktnaudžiavimą Kauno tardymo izoliatoriuje. Tyrimus teisėsauga pradėjo po izoliatoriaus Buhalterinės apskaitos skyriaus viršininkė Rasa Kazėnienės pateiktos informacijos, jog tardymo izoliatoriaus pirties vedėja vadovauja pirčiai, kurios nėra, prekės ir paslaugos galbūt pirktos iš įmonių, susijusių su izoliatoriaus darbuotojais, kai kurios prekės galėjo būti įsigyjamos už kelis ar keliolika kartų didesnę nei rinkos kaina.

Ž. Mikėnaitė apie atsistatydinimą iš posto pranešė tą pačią dieną, kai ji buvo apklausta kaip specialioji liudytoja dėl galimo piktnaudžiavimo Tardymo izoliatoriuje - įstaigai ji vadovavo 2011 - 2015 metais, iki tapdama Kalėjimų departamento vadove.

Kandidatai vadovauti Kalėjimų departamentui privalo turėti aukštąjį universitetinį ar jam prilygintą socialinių mokslų studijų srities teisės, vadybos ir verslo administravimo, viešojo administravimo krypties išsilavinimą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)